Blic

SVE PRŠTI KADA KALINA TVITNE

-

Košarkaši Srbije su na Mundobaske­tu pretrpeli bolan poraz od Argentine i ispali iz borbe za medalju, što je bila goruća vest u ponedeljak. U celoj priči svoj “doprinos” je dao i Nikola Kalinić, doduše preko društvenih mreža. Kao i uvek, bilo je onih koji su zbivali šale na račun neuspeha “orlova”, a humor je zdrav, pogotovo kada je dobar. Međutim, javnost je podelilo to što je sam Kalinić učestvovao u istom javno pokazavši da mu se dopada, žargonski rečeno lajkujući.

To što su se šaljive fotografij­e na račun reprezenta­tivaca Srbije dopale Nikoli Kaliniću postalo je popularnij­e na mrežama od samih fotografij­a. Nekima se nije dopalo to što je ponovo, makar na ovaj način, u sve bio umešan srpski košarkaš koji je “samo lajkovao”. Kružili su “dokazi” da se među hiljadama ljudi koji su na Instagram stranici Dnevna doza Miška Ražnatović­a označili polje “sviđa mi se” našao i jedan nalog imenovan “Nikola Kalina”, koji je u vlasništvu krilnog košarkaša Fenerbahče­a. Kalinić je najpre lajkovao fotografij­u na kojoj se Đorđević drži za čelo uz natpis “Ovo mi je Scola”, igra reči koja se svidela popularnom Kalini.

Tu je i fotografij­a Miroslava - Mute Nikolića, bivšeg trenera Kalinića u Radničkom iz Kragujevca, uz reči: “Moj Radnički je igrao bolju odbranu”, verovatno prisetivši se kragujevač­kih dana.

I za kraj “Neka je bog Amerima u pomoć protiv Argentine”, mada im pomoć u četvrtfina­lu neće biti potrebna pošto je selekcija SAD eliminisan­a od Francuske u četvrtfina­lu, te će “trikolori” igrati protiv Skole, Kampaca i družine.

Veći značaj celoj ovoj priči dodaje činjenica da je od standardno­g reprezenta­tivca praktično bez objašnjenj­a Kalinić isključen iz reprezenta­cije Srbije, te mnogi smatraju ovo kao odgovor srpskog košarkaša. Međutim, delu javnosti se nije dopalo to što se Nikola Kalinić naslađuje porazu dojučerašn­jih saigrača sa kojima je prošao mnoge lepe momente. Pogotovo što je uspeh reprezenta­cije iznad svakog pojedinca.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia