Blic

Hrvatska javnost se naslađuje neuspehom „orlova

-

„Sale je Tito, Tesla, Miloš Obilić i Stiv Džobs u jednom. Nema tu poređenja sa trenerima, jer on je sfera više. Od trenera. Vođa, idol, menadžer, psiholog. Bolji od Dražena, ako niste znali”, piše “Jutarnji list”.

Dajte nam zlato. Pogledajte kakva je to Amerika. Evo, i FIBA kaže da smo prvi favoriti. Imamo plus hiljadu posle prve četiri utakmice. Nema veze s kim smo igrali, svi će tako proći. Svete, sklanjaj se. ‘Spakujte jednu za poneti‘.

Sale je Tito, Tesla, Miloš Obilić i Stiv Džobs u jednom.

Nema tu poređenja sa trenerima, jer on je sfera više. Od trenera. Vođa, idol, menadžer, psiholog. Bolji od Dražena, ako niste znali, pa zato nije igrao za Jugu na kraju Juge. Dražen je bio ljubomoran na njega.

A tek Jokić. Pa on je bolji, veći i jači od svih. Tako se barem govorilo, pisalo... Iako je debeo i nespreman. Pa poslednjih 15 minuta četvrtfina­la nije mogao da diše.“

Ovako hrvatski “Jutarnji list” počinje tekst o košarkašim­a Srbije posle poraza u četvrtfina­lu Mundobaske­ta od Argentine. Novinar Tvrtko Puljić nastavlja:

„Sve to smo slušali poslednjih mesec i po dana. Ili poslednja dva, tri meseca otkako su Amerikanci počeli da otkazuju reprezenta­ciji u serijama. I onda se dogodila Španija. Koja se uvek može dogoditi jer to je ekipa napunjena klasom. I ekipa čiji se selektor spremio za Srbiju, a na suprotnoj klupi su se nadali da će samo istrčati, a sve ostalo će da se odradi samo od sebe. Nebeski narod i zemlja košarke, i tako to.

Pa je stigla Argentina. Koja nema takvu klasu, čiju moć drži fantastičn­i profesiona­lac koji je u 40. godini. To više nije Skola kakav je bio. To je Džordž Kluni. On šarmira i sa sedim vlasima, iako nije frajer kakav je bio dok nije bilo sedih.

Srbija nije mogla da se odbrani. Nije jer je Đorđević poveo na SP šest igrača koji ne mogu da brane pik igru. Ili im je to noćna mora. Jokić, Marjanović, Milutinov, Raduljica, Bjelica, Birčević. Poslednji može da pogodi kad je sam. I šta još?

Možda je pik mogao da brani Milutinov, ali je njega Đorđević uveo kad su kola opasno krenula nizbrdo.

Da, ako vam je poznata ovakva selekcija, ako ste jednom negde videli, onda moramo da se vratimo deset godina unazad. Na EP u Polj

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia