Blic

MARJANOVIĆ ĆUTAO PRED SUDIJOM

Počelo suđenje za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović Zoran Marjanović na jučerašnje­m pripremnom ročištu za ubistvo supruge Jelene, osim što se izjasnio da nije kriv za zločin, ništa drugo nije rekao. Njegovi advokati pokušali su da novim manevrom sruše je

- BOJANA BOGOSAV

Pripremno ročište u slučaju ubistva pevačice Jelene Krsmanović održano je juče u podne u zgradi Višeg suda u Beogradu. Zoran Marjanović, okrivljeni u postupku, u sud je došao desetak minuta pre početka suđenja u pratnji četvorice branilaca. Ozbiljnog izraza lica, suprug ubijene pevačice, ćutke je ušao u zgradu suda, a potom u sudnicu, na ročište koje je bilo zatvoreno za javnost.

Kako saznaje “Blic”, na pripremnom ročištu koje je trajalo puna dva sata, okrivljeni za ubistvo pevačice negirao je da je ubio svoju suprugu, nakon čega su postupajuć­i zamenik Višeg javnog tužilaštva i njegovi branioci krenuli sa predlaganj­em dokaza koji će se izvesti tokom glavnog pretresa.

Prema informacij­ama koje posedujemo, tužilaštvo i odbrana nisu mogli da se dogovore oko predloga da li saslušati sve svedoke koji se pominju u optužnici ili samo pročitati njihove iskaze koje su dali u tužilaštvu. Iz tog razloga sud je doneo odluku da se svi svedoci pozovu i ispitaju tokom trajanja suđenja.

Među onima koji će biti pozvani u sud kao svedoci nalaze

se i veštaci koji su veštačili blato na Zoranovim pantalonam­a i koji su utvrdili da je ono istog sastava kao i blato sa mesta gde je pevačicino telo pronađeno. Takođe, biće saslušani i veštaci koji su radili prostorno i vremensko veštačenje mobilnih telefona, a koji su utvrdili da je Zoran ugasio mobilni telefon u vreme ubistva Jelene, ali i da je bio u neposredno­j blizini mesta zločina kada je pevačica ubijena. S tim u vezi, nakon što se odbrana usaglasila sa njihovim saslušanje­m, branioci su predložili i saslušanje stručnih saradnika koji bi izneli svoje mišljenje o pomenuntim veštačenji­ma.

Kako saznajemo, kada je odbrana dobila reč, advokati Marjanović­a priložili su sudu dokaz o poreklu Jelenine krvi koja je pronađena na zadnjem sedištu „mercedesa“, a za koju veštak nije mogao da odredi od kada datira.

Oni su, kako saznajemo, sudu priložili fotografij­u kojom žele da dokažu da krv iz „mercedesa“datira još odranije, mnogo pre ubistva pevačice.

Ovim potezom odbrana Marjanović­a direktno je udarila na jedan od ključnih dokaza koji su Marjanović­a teretili za ubistvo supruge.

I odbrana i tužilaštvo usaglasili su se da malu Janu, ćerku pevačice i Zorana, nije potrebno ponovo saslušavat­i, već da se njen iskaz tokom suđenja samo pročita. Nakon ovoga zakazan je početak ročišta za 5. novembar.

Nismo se protivili izvođenju dokaza koje je tražilo tužilaštvo zato što sva veštačenja koja su izvedena idu u korist Marjanović­u, advokat Veljko Delibašić OPTUŽENI ZORAN PRED SUDIJOM SAMO REKAO DA NIJE KRIV ZA UBISTVO

 ??  ?? zoran marjanović proveo je u pritvoru punih devet meseci, a na suđenje koje je počelo posle meseca istrage došao je sa slobode pripreme za suđenje: zoran marjanović sa advokatima nikolom dumnićem (u sredini) i veljkom delibašiće­m (desno)
zoran marjanović proveo je u pritvoru punih devet meseci, a na suđenje koje je počelo posle meseca istrage došao je sa slobode pripreme za suđenje: zoran marjanović sa advokatima nikolom dumnićem (u sredini) i veljkom delibašiće­m (desno)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia