Blic

NIŠTA OD OLIMPIJADE, SA AMERIMA ZA ČAST

Srpski košarkaši danas (13) sa drim timom za plasman od 5. do 8. mesta

- VLADAN TEGELTIJA

ĆE POKUŠATI DA MOTIVIŠE ĐORĐEVIĆ AMERIKANCI­MA IGRAČE ZA MEČ SA

ZNAČAJ KOJI NEMA TAKMIČARSK­I

Svetski prvaci su u četvrtfina­lu izgubili od Francuza koji su, zajedno sa Špancima, uzeli jedine dve kvote za direktan plasman u Tokio 2020. godine. Vasa Micić ostaje uz ekipu i pojaviće se na terenu.

Hteli smo meč sa Amerikanci­ma na Svetskom prvenstvu, i dobili smo ga! Samo, umesto da se borimo za medalju, duel “orlova” i drim tima će odlučiti raspored od petog do osmog mesta.

Prvaci planete su u četvrtfina­lu lagano izgubili od Francuza (79:89) i danas (13 sati) sa našim timom boriće

se za plasman od petog do osmog mesta.

Utakmica je bez takmičarsk­og značaja za Srbiju jer su dve olimpijske vize pripale Francuzima i Špancima koji su najbolje selekcije iz Evrope na Mundobaske­tu.

Selektor Aleksandar Đorđević je gledao meč između SAD i Francuske i predstavni­ke srpskih medija je zamolio da ako mogu da se strpe do kraja, pre nego što napravi presek dosadašnje­g toka Svetskog prvenstva.

I negde oko pola 11 uveče po lokalnom vremenu u Donguanu, Đorđević se pojavio i otkrio da će Vasa Micić ostati uz reprezenta­ciju i da ćemo ga danas gledati protiv Amerikanac­a. On je i pored porodične tragedije i smrti majke odlučio da do kraja bude deo tima.

- Da, ostaje do kraja Svetskog prvenstba u Kini - rekao je Đorđević.

Iako ova utakmica nema nikakav rezultatsk­i značaj, naš selektor je istakao da će njegov tim odigrati duel maksimalno ozbiljno.

- Protivnik je takav da o njemu ne treba trošiti reči. Francuzi su znali gde i kako da napadnu Amerikance,

bili su mirni, staloženi i iskoristil­i su veliki broj atleta i iskustvo koje imaju iz raznih liga i takmičenja. Iskreno, više smo se spremali za Francusku nego za Ameriku, nadali smo se i plasmanu na Olimpijske igre, ali do toga neće doći. Čeka nas utakmica za prestiž, za ponos, za sportski rat, da odigramo hrabro i pametno kao i dosad, skoro

uvek. Đorđević je naglasio da su igrači razočarani rezultatom dosadašnje­g takmičenja u Kini.

- Svim igračima je krivo zbog razočaranj­a rezultatsk­og, naporno smo radili ovog leta do poslednje kapi znoja. Ipak, profesiona­lci smo, moramo da nađemo motivaciju za meč sa Francuzima.

Bilo je i pitanja o porazima od Španije

i Argentine.

- Mnogi zaboravlja­ju Argentinu, a ja sam za njih govorio još pre odavno. Jedinstven­i i nesvakidaš­nji ponos imaju Argentinci kada igraju za nacionalni tim i polako su gradili ovo što sada imaju. Izuzetno su digli svoju reprezenta­ciju. Argentina nije imala mnogo da izgubi protiv nas, kao ni Francuska večeras protiv Amerike. Španci su se detaljno spremali za nas jer su želeli da u eventualno­m polufinalu izbegnu Amerikance, što je i razumljivo. Jako je teško ustati u pola šest ujutru i

odmah krenuti u drugi grad i odmah se uključiti u drugu utakmicu. Kada se igra protiv Španije, onda je to veliki duel dve ekipe koje mnogo znače u evropskoj košarci. Nije posle Španije bilo vremena za velike i detaljne analize. Kada je reč o utakmici sa Argentinom, nikako nismo uspevali da ih okrenemo, sustizali smo ih nekoliko puta, ali nismo mogli do preokreta - sumirao je Aleksandar Đorđević.

Amerikancu su, za razliku od nas, obezbedili mesto na Olimpijski­m igrama i pitanje je sa koliko će žara ući u današnji meč. U drugom duelu za plasman od petog do osmog mesta na Mundobaske­tu sastaju se Poljska i Češka, koja ipak nije uspela da iznenadi Australiju.

Amerikanci su ponovo odigrali prosečan meč, što su borbeni i kvalitetni Francuzi iskoristil­i za pobedu i plasman u polufinale, gde će se sastati sa Argentinci­ma, koji su eliminisal­i „orlove“

 ??  ??
 ??  ?? kris midlton se nije naigrao protiv francuske odbrane
kris midlton se nije naigrao protiv francuske odbrane
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia