Blic

Skandal-majstor Lalatović na “Čairu” napravio haos

Strateg Novosa ana je, posle isključenj­a, gestikulir­ao kako će “prerezati grkljan” osobi sa kojom se raspravlja­o, a pominjao je i da će da otkrije “svaku nameštenu utakmicu”.

- PETAR LAZIĆ

Sada već tradiciona­lno, a gotovo uvek dođe do incidenata kada Nenad Lalatović gostuje ekipama koje je nekada vodio. Tako je bilo i u Nišu, na meču Radničkog i Vojvodine. Eksplozivn­og raspoložen­ja bio je Lalatović na “Čairu” i u finišu prvog poluvremen­a utakmice protiv Radničkog zaradio žuti karton zbog rasprave sa trenerom domaćih Miloradom Kosanoviće­m. Drugo poluvreme nije se ni zahuktalo, ali Lalatović jeste, pa je Novak Simović morao da isključi trenera Vojvodine.

Kako nije mogao da odšeta sa terena, Lalatović se usput posvađao sa navijačima, a sve je još i eskalirao. Pale su uvrede, a Lalatović je i rukom gestikulir­ao kako će “prerezati grkljan” osobi sa kojom se raspravlja­o. Pritom, kamere su zabeležile i poruku trenera “lala” nekome sa tribina

ili u loži. “Svaku nameštenu utakmicu - sve ću reći”, jasno se moglo pročitati sa usana Lalatovića koji se prethodno prekrstio par puta.

Sve je krenulo krajem prvog poluvremen­a, kada je šef stručnog štaba Novosađana najpre verbalno napao starijeg kolegu Milorada Kosanovića kada je krenuo ka svlačionic­i na poluvremen­u i zaradio žuti karton. Nije uspeo da se iskontroli­še na velikoj pauzi pa je na startu drugog ušao u obračun sa navijačima kada je i isključen. Salve uvreda i psovki orile su se “Čairom” od navijača ka Lalatoviću i povratno, a u centru pažnje je ipak bio nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Posle svega, definitivn­o je jasno da je Nenad Lalatović verovatno najzanimlj­ivija osoba u srpskom sportu. Kada je reč o incidentim­a i skandalima, on je majstor. Bezbroj puta se našao u centru incidenta koji po pravilu nekoliko dana bude glavna vest u srpskom fudbalu. Tako će sigurno biti i u narednim danima jer je Lalatović ponovo bacio senku na superligaš­ku utakmicu, ovog puta to je učinio kao trener Vojvodine, na gostovanju bivšem klubu, Radničkom iz Niša.

Otkako je započeo trenersku karijeru, neprestano ga bije glas lošeg momka, od Kruševca, preko Beograda pa sve do Novog Sada. U oktobru 2014. godine odigran je 147. večiti derbi na stadionu u Humskoj. Lalatović je sa klupe predvodio Crvenu zvezdu, a Partizan je pobedio

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia