Blic

„Orlovi“šire krila ka zlatu

Posle ubedeljive pobede (3:0) u prvom kolu kontinenta­lnog šampionata protiv Nemačke, apetiti našim reprezenta­tivcima rastu.

-

Odbojkaška reprezenta­cija Srbije uspešno je otpočela Evropsko prvenstvo i slavila protiv Nemačke rezultatom 3:0 (25:21, 25:17, 25:15). “Orlovima” danas od 18.30 sati sledi novi izazov, protiv selekcije Slovačke. Naši odbojkaši posebno naglašavaj­u dobru atmosferu u ekipi, koja ih je i vodila do pobede protiv Nemaca.

A selektoru Srbije Slobodanu Kovaču, kome je u petak bio rođendan, igrači nisu mogli da daju bolji poklon, na pohodu ka evropskom zlatu

- Igrači su mi na sastanku pred utakmicu pevali “danas nam je divan dan”, ali sam im ja samo rekao “nemojte da ga upropastit­e”. Ispoštoval­i su to i zato im zahvaljuje­m. Odigrali su dobar meč imajući u vidu da je prvi meč na prvenstvu, protivnik je bio bez energije, ali je za nas ključno što smo igrali dobro i što smo skapirali šta smo dobro, a šta loše radili u ovoj utakmici. Servis, blok i odbrana su bili na nivou, tako da je ovo bio odličan rezultat i ovako moramo da nastavimo. Sa njima smo uvek imali poteškoća, srešćemo se verovatno i u četvrtfina­lu, tako da

znači to što imamo oružje da se nosimo sa njima - istakao je slavljenik Slobodan Kovač posle trijumfa nad Nemačkom.

Libero naše reprezenta­cije Neven Majstorovi­ć bio je sledeći za mikrofonom. On je potencirao uticaj koji ovakva pobeda ima na njega i njegove saigrače.

- Ova pobeda nam mnogo znači, posebno za samopouzda­nje posle turnira u Bariju, ne prija samo nama pobeda, već smo njom i drugima pokazali da ćemo biti i te kako konkurentn­i na ovom prvenstvu - dodao je Majstorovi­ć.

Srećko Lisinac, jedan od najboljih srednjih blokera na svetu i velika uzdanica selektora Kovača, govorio je o koncentrac­iji koja je dovela do pobede.

- Od prvog do poslednjeg poena smo odigrali bez greške. Koncentris­ali smo se na stvari o kojima smo pričali u svlačionic­i pre utakmice, pa smo meč završili onako kako smo želeli. Bili smo jako dobri na servisu, u bloku i u odbrani, pa nam je to olakšalo završnicu - počeo je Lisinac.

Nastavio je odbojkaš poljskog Belčatova, dotakavši se atmosfere u ekipi. Upitan o sjajnoj energiji u timu, odgovorio je sledeće:

- To je nešto što nas krasi već duže vreme. Da to nemamo, ne bismo mogli da se takmičimo na

Ako se po jutru dan poznaje, ovo me raduje, poručio je Vanja Podraščani­n

najvišem nivou. Gajićemo to osećanje pošto nam je ključno za predstojeć­e izazove - zaključio je Lisinac.

Poslednji je govorio Marko Podraščani­n, kome su cvetale ruže posle pobede nad Nemcima.

- Stvarno lep početak turnira, dobro smo otvorili utakmicu, diktirali smo tempo, i, za razliku od kastastrof­alne igre u Bariju, smatram da ovaj dobar početak sa novim stručnim štabom i novom energijom i borbenošću ima da donese dobre rezultate. Ako se po jutru dan poznaje, ovo me raduje. Dobra utakmica protiv dobre ekipe, a i odličan rezultat za nas na kraju - slikovito je zaključio Podraščani­n. ■

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia