Blic

UBIO 30 GODINA MLAĐU PARTNERKU NAKON PROVODA

- M. Č. GUBELIĆ

U Višem javnom tužilaštvu u Šapcu juče je saslušan Petar Ž. (73), koji je u nedelju ujutro ubio svoju nevenčanu suprugu Sanju J. (42). Ubistvu je prethodila svađa, nakon čega je Petar lovačkom puškom sačmarom sa dva hica, u predelu grudi i vrata, usmrtio Sanju sa kojom je bio godinama u vanbračnoj vezi.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, Petar nije imao alkohola u krvi, dok će obdukcijom biti utvrđeno da li je nesrećna žena bila u alkoholisa­nom stanju. Ubica je priznao zločin, nakon čega je priveden i određeno mu je zadržavanj­e.

Samo tri sata pre ubistva

Sanja je obavila snimak iz kafane. Na tom snimku vidi se kako se sa Petrom, sa kojim je bila u vezi, i jednim prijatelje­m provodi u kafani kod Uba. Opraštajuć­i se, njeni prijatelji ispod tog snimka napisali su da je Sanju ovaj provod koštao života.

- Oni su bili u kafani do tri sata. Onda su se vratili kući i posvađali. On je sumnjao da se ona viđa i sa drugim muškarcima i to je bio okidač. Uzeo je lovačku pušku i presudio joj - priča jedan od komšija.

Nakon svirepog ubistva, Petar je pozvao svog prijatelja i rekao mu šta je uradio. - Kako sam čuo, on je zvao u pet ujutru tog čoveka što je bio sa njima u kafani i rekao mu šta je uradio. Međutim, on nije smeo da prijavi policiji već je javio jednom komšiji iz Svileuve - pričaju komšije. Motiv zločina biće poznat nakon saslušanja, ali se pretpostav­lja da je ljubomora. Osim toga, ubistvu su prethodili nerešeni problemi oko imovine.

- Petar iz prvog braka ima dve ćerke, s kojima nije u dobrim odnosima od kada je počeo da živi sa svojom nevenčanom suprugom u zajedničko­j kući. Bilo je tu dosta neslaganja - pričaju komšije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia