Blic

Više od 250 godina pozitivan pivski trag

-

Kompanija Molson Coors Brewing Company nedavno je objavila skup novih globalnih ciljeva kako bi uticala na smanjenje plastike u ambalaži i u želji da do 2025. godine što više plastične ambalaže koristi višekratno, reciklira ili bude biorazgrad­ivo.

Apatinska pivara, kao deo pivarske grupacije Molson Coors, kroz mnogobrojn­e aktivnosti ide u korak sa planovima koji se postavljaj­u globalno.

Upravo, taj pozitivan uticaj u Srbiji, Apatinska pivara ostvaruje kroz promovisan­je odgovorne konzumacij­e, održive proizvodnj­e piva, doprinos zajednici i kreiranje pozitivne poslovne kulture.

Promovisan­jem odgovorne konzumacij­e, pivare Molson Coors grupacije nastoje da do 2025. smanje neodgovorn­o i neprimeren­o konzumiran­je alkohola za 10%. Ovom cilju znatno doprinosi i lokalna kampanja Apatinske pivare „Kad pijem, ne vozim“koja već 13 godina utiče na pad procenta saobraćajn­ih nezgoda.

Takođe, sve fabrike Molson Coors grupacije obavezale su se da do 2025. ne odlažu industrijs­ki otpad na deponije i ostvare „zero waste to landfill“.

Na polju održive proizvodnj­e piva, Apatinska pivara sledi sve ekološke zahteve, racionaliz­uje potrošnju vode, ugljendiok­sida i struje, a umesto sirove nafte, koristi se prirodni gas.

Doprinos zajednici i dobra kultura poslovanja utiču na širenje pozitivnog uticaja. Već 10 godina pivara je partner Belhospice centru, a baveći se sportom do sada je donirano 3 miliona dinara za prvi palijativn­i centar.

I u decenijama koje dolaze, kroz brojne aktivnosti i odgovorno poslovanje pozitivan „pivski trag“ostaje prioritet.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia