Blic

JAČI OD DOMAĆINA I IGRICA

„Dolazile su do nas neke glasine da će Poljska da pusti nekoga, pa bismo mi išli u Holandiju, išli bismo na Ruse i verovatno Slovence kasnije u završnici“, kaže selektor Slobodan Kovač.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Kao što smo i očekivali, odbojkaši Srbije ubedljivo su osvojili prvo mesto u grupi B na Evropskom prvenstvu koje se igra u četiri države. Izabranici selektora Slobodana Kovača pobedili su domaćina Belgiju sa 3:0 u derbiju koji nam je doneo prednost u osmini finala, odnosno lakše protivnike na putu do, nadamo se, medalje.

“Orlovi” su sinoć u meču koji nije ništa odllučivao igrali sa Austrijom, dok će se u nokaut fazi u subotu u Antverpenu sastati sa boljim iz duela Češke i Crne Gore koje su se takođe sinoć borile za četvrto mesto u grupi D.

Selektor Kovač kaže da je pobeda nad Belgijom više od tri boda jer...

- Ova pobeda je bila važna zbog tog prvog mesta, mada uvek postoje igre i igrice dolaze do nas neke glasine da će Poljska da pusti nekoga, pa bismo mi išli u Holandiju, išli bismo na Ruse i verovatno Slovence kasnije u završnici Evropskog prvenstva. Do sada je Belgija igrala jako dobro i zadovoljan sam odnosom i igrom. Dobro smo servirali, odbrana je bila disciplino­vana, to mora da bude naš način od prvog do poslednjeg poena, kvalitet naših igrača je takav da možemo da pritiskamo protivnika - sumirao je Kovač.

Prvo mesto u grupi donelo nam je i ostanak u Antverpenu koji, očigledno, odgovara srpskim odbojkašim­a.

- Od samog početka smo odigrali jako koncentris­ano. Sve ono što smo se dogovorili, to je i urađeno. Oni nijednog momenta nisu imali priliku da se razigraju i da dođu do svoje brze igre koja je problemati­čna za svaku ekipu. Naša pobeda nije dovođena u pitanje. Bilo je malo pozitivnog straha, da uđemo odgovorno i to je dalo rezultat

- rekao je primač Marko Ivović.

Srbija nikako ne bi trebalo da ima većih problema u osmini finala i taj bi meč trebalo da nam posluži kao jači trening. Međutim, u četvrtfina­lu ćemo ponovo igrati sa Belgijom, a svi dobro znamo koliko je teško da se na istom turniru dva puta pobedi domaćin.

Ipak, videlo se da između Belgijanac­a i nas postoji razlika u klasi i da sve osim 3:0 za Srbiju bi predstavlj­alo iznenađenj­e.

Ako se usudimo da odemo još jedan korak dalje, onda “orlove” u polufinalu, koje se igra u Parizu, čekaju Francuzi ili Italijani. Zasad su “trikolori” pokazali više i u grupi A su pobedili Italiju sa 3:1.

Takođe, ne bi trebalo da zaboravimo da će Francuzi igrati pred svojim navijačima. U drugom delu kostura formom i kvalitetom odskaču Rusi i Poljaci koji će se, ako ne bude iznenađenj­a, boriti za mesto u finalu.

 ??  ?? blok belgijanac­a nije mogao da zaustavi srećka lisinca
blok belgijanac­a nije mogao da zaustavi srećka lisinca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia