Blic

„VOLELI BISTE DA SAM IGRAO ZA VAS“

Bogdanović se našalio sa američkim medijima

- DARKO NIKOLIĆ

“Mislim da svi u svetu košarke znaju ko sam, koji sam tip igrača, nemam šta da dokazujem u tom smislu, samo sebi”, rekao je naš košarkaš na početku trening kampa Sakramento Kingsa.

Bogdan Bogdanović je u prilično dobrom raspoložen­ju došao na okupljanje Sakramento Kingsa i prvo druženje sa novinarima koji prate “kraljeve”.

I ne čudi - iza njega su sjajne partija na Svetskom prvenstvu u Kini, gde je bio najbolji strelac turnira, a i član idealne petorke.

Kada je jedan od lokalnih novinara počeo sa pitanjima za našeg asa, napravio je lapsus i rečenicu počeo: “Igrao si za američku reprezenta­ciju ovog leta na šampionatu planete...”.

Iako se brzo ispravio, Bogdan je podigao kažiprst i uz veliki osmeh rekao:

- Ahaaaa! A voleli biste da sam igrao za vas! - odgovorio je u šali Bogdan Bogdanović.

Pitanje koje je pomenuti novinar potom preformuli­sao bilo je da li je spreman za drugačiju ulogu u Kingsima nego što je to imao u “orlovima”, a odgovor je glasio ovako:

- Mislim da svi u svetu košarke znaju ko sam, koji sam tip igrača, nemam šta da dokazujem u tom smislu, samo sebi - da budem bolji. Ovde mi je cilj da ostvarim što više pobeda i budem, generalno, bolji.

Upitan da li je sada 100 odsto spreman za NBA izazove, radosno je odgovorio da jeste:

- Osećam se da sam 150 odsto spreman, a da idem ka 300 odsto. Mislim, ovo mi je prvi trening kamp ovde na koji sam došao potpuno zdrav. Radio sam naporno celog leta da moje telo dovedem u pravo stanje. Sada je na meni i ostalima da budemo spremni tokom cele sezone. Da se fokusiramo na to da i u drugom delu šampionata budemo na istom nivou kao i u uvodnom.

Svestan je Bogdanović da su se skoro svi divizijski rivali Kingsa značajno pojačali u letnjem prelaznom roku:

- Da, osim Oklahome, svi su jači. Biće teško, i to za sve. Ali, mislim da smo mi fokusirani na naš tim, na našu situaciju. Želimo da budemo bolji nego što smo bili. Uporedite prvu i drugu godinu (mog boravka u Sakramentu), sada je vreme za pravi skok - zaključio je naš reprezenta­tivac.

Nova, 74. po redu NBA sezona počinje 22. oktobra, a ligaški deo će biti završen 15. aprila. Tri dana kasnije na red dolazi plej-of, za koji će se boriti 30 timova koji će odigrati po 82 utakmice do odluke kojih 16 klubova nastavlja borbu za tron.

Predsezons­ki mečevi počinju 30. septembra, završavaju se četiri dana pred start NBA šampionata.

 ??  ?? bogdan bogdanović u društvu dearona foksa i nemanje bjelice Osećam se da sam 150 odsto spreman, a da idem ka 300 odsto. Ovo mi je prvi trening kamp na koji sam stigao potpuno zdrav
bogdan bogdanović u društvu dearona foksa i nemanje bjelice Osećam se da sam 150 odsto spreman, a da idem ka 300 odsto. Ovo mi je prvi trening kamp na koji sam stigao potpuno zdrav

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia