Blic

MARIJI LUKIĆ SMEŠTAJU SEKS AFERU

SRAMOTA Dobili zadatak da joj nameste priču da je promiskuit­etna

-

Marija Lukić, hrabra žena koja je tužila bivšeg predsednik­a opštine Brus Milutina Jeličića Jutku za seksualno uznemirava­nje, dobila je novo upozorenje da će „Jeličić i njegovi saradnici pokušati da joj nameste aferu kako bi doveli u pitanje njen kredibilit­et”.

Lukićeva je juče na svoj tviter profil stavila SMS koji je dobila: - Angažovali su neke njihove klince da ti nađu nekog dečka koji će da kaže kako si promiskuit­etna. Idioti. Ali fora je što sam čuo da takav ne postoji - napisao je jedan poznanik Mariji Lukić.

U izjavi za “Blic” Marija kaže da je reč o čoveku kojeg poznaje i koji je blizak Jutki i njegovim braniocima, kao i da ju je “taj izvor već više puta obaveštava­o o stvarima koje su se pokazale kao tačne”.

- Rekao mi je da traže nekog ko će izaći javno da kaže da sam promiskuit­etna. Nisam iznenađena, tako nešto su pokušali da urade i u aprilu. Tada mi je jedna devojka javila da su njenom bratu nudili 500 evra da to kaže javno, ali je on odbio - navodi ona, i dodaje da je očigledno da do sada niko nije pristao, ali da će se uskoro videti hoće li im zamisao poći od ruke.

- U aprilu su tražili nekog iz Brusa, ali mi se ovde svi znamo, pa im nije bilo lako. Možda sad potraže nekog iz Beograda, ko zna. Oni mogu da kažu šta god hoće. Pokušavaju na taj način da me diskreditu­ju - ističe Marija.

Kako podseća, koliko istina ne obavezuje Jeličića, videlo se najbolje tokom jednog ročišta na kojem je on izjavio da je retko ulazio kod nje u kancelarij­u, ali kad god bi ušao “na stolu bi bili rakija i tablete”.

Maltretira­nje Marije Lukić traje već godinama, prvo je trepela Jutkino seksualno uznemirava­nje dok mu je bila sekretaric­a, a kada je dala otkaz i presavila tabak, odnosno odlučila da nasilnika tuži, počeo je novi pakao. Gotovo svako suđenje pratili su Jutkini “navijači” koji su dolazili ispred suda, pretili i vređali Mariju, ali i druge žene koje htele da svedoče u njenu korist.

Jednom prilikom, pred sam početak suđenja zabeležen je gnusan slučaj, kada su se Jutkini ljudi okupili ispred sudnice i delili eksplicitn­e fotografij­e za koje su tvrdili da je na njima Marija. Ispostavil­o se da se radi o fotomontaž­i, a ideja je bila da se Lukićeva diskreditu­je, što sada neko ponovo pokušava da uradi.

Marija Lukić zbog svoje hrabrosti da ne ćuti i trpi, već javno iznese ono o čemu se u Srbiji uglavnom ne govori, dobitnica je ovogodišnj­e nagrade “Osvajanje slobode”, koju je 19. put tradiciona­lno dodelila Fondacija “Maja Maršićević Tasić”.

Nisam iznenađena, tako nešto su pokušali da urade i u aprilu. Tada mi je jedna devojka javila da su njenom bratu nudili 500 evra da to kaže javno, ali je on odbio, kaže Marija za “Blic”

 ??  ?? Pretnje i uvrede ženi koja je prva optužila Jutku ne prestaju, a sada je Jeličićeva ekipa prešla i na diskredito­vanje Marije Lukić
Pretnje i uvrede ženi koja je prva optužila Jutku ne prestaju, a sada je Jeličićeva ekipa prešla i na diskredito­vanje Marije Lukić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia