Blic

BLOKADA BEOGRADA ZBOG PROTESTA TAKSISTA

-

Beograd juče bio u saobraćajn­oj blokadi jer su najveća i najbrojnij­a taksi udruženja tačno u 13 časova sa četiri lokacije krenula u protestnu vožnju ka centru grada i potpuno paralisali širi centar prestonice.

TAKSISTI SU NAJAVILI da će na isti način protestova­ti svakog dana do kraja nedelje.

Juče je potpuno bio blokiran Trg Nikole Pašića, potez od Slavije duž Nemanjine pa sve do Savskog trga, deo Ulice kneza Miloša od Nemanjine ka Bulevaru kralja Aleksandra, Takovska od Doma Narodne skupštine ka Cvijićevoj, raskrsnica Starine Novaka, 27. marta i Kraljice Marije...

Javni gradski prevoz u širem centru grada potpuno je stajao.

- Na svakoj stanici je bilo na stotine ljudi koji su se nadali da će naići autobus. Međutim, mnogo je više onih koji su išli peške ka svojim odredištim­a - rekla je jedna naša sugrađanka.

Kako su saopštili organizato­ri, cilj okupljanja je „ukazivanje na činjenicu da se pozitivni propisi kojima se reguliše oblast prevoza u drumskom saobraćaju ne primenjuju, usled pasivnog držanja nadležnih državnih organa“.

- Nesprovođe­nje Zakona o prevozu putnika je razlog protesta i to što rade firme van tog zakona. Državne institucij­e bi morale da odrade svoj posao i svi oni koji posluju van zakona trebalo bi da budu zabranjeni odnosno morali bi da počnu da rade po zakonu - kaže Aleksandar Bijelić, jedan od čelnika beogradski­h taksista.

Nijedna blokada grada nije dobra za građane, izjavila je ministarka građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Zorana Mihajlović i pozvala taksiste da poštuju zakon.

n

 ??  ?? prevoz je otežano funkcionis­ao zbog blokade
prevoz je otežano funkcionis­ao zbog blokade

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia