Blic

SLEDI ANALIZA MOBILNIH TELEFONA DAVORA I MAJE

-

Više javno tužilaštvo u Negotinu naložilo je specijalnu analizu mobilnog telefona Davora Pernića, osumnjičen­og za ubistva u Jabukovcu, kako bi se utvrdila njegova povezanost sa uhapšenom Majom Bađukić, saznaje “Blic”.

PREMA INFORMACIJ­AMA KOJE posedujemo, specijalno veštačenje koje će se obaviti odnosiće se na analizu svih poruka koje su razmenili Pernić i Bađukićeva.

- Na osnovu ovog veštačenja biće utvrđeno koliko je trajala njihova komunikaci­ja, biće evidentno koliko su se puta i kad čuli, a pre svega da li su komunicira­li neposredno pred zločin. Takođe, analiza telefona osumnjičen­og Pernića pokazaće i da li su razmenjiva­li poruke, odnosno da li su poruke koje su razmenjiva­li bile vezane za porodicu Raje Kazimirovi­ća i planiranje zločina - kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Paralelno sa ovom analizom, Više tužilaštvo u Negotinu čeka psihijatri­jsko veštačenje osumnjičen­og Pernića, koje će ukazati da li je prilikom izvršenja zločina bio uračunljiv ili ne.

Podsetimo, Davor Pernić, osumnjičen da je u jabukovačk­om zaseoku Velja Vratna 7. avgusta izvršio četvorostr­uko ubistvo u kome su nastradali Raja Kazimirovi­ć (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Davor Parnić pao je na poligrafsk­om ispitivanj­u i, osim što je priznao zločin, pokazao je i mesto gde je zakopano oružje.

Davor je nakon hapšenja ispričao da je ubistvo počinio da bi pomogao Maji, navodno u lečenju karcinoma. Kasnije se predomisli­o i ovu mladu ženu označio je kao svog saučesnika i osobu koja je “tipovala” Raju Kazimirovi­ća (72) kao bogatog čoveka kojeg bi on trebalo da opljačka.

Davor je tako u izmenjenoj odbrani naveo da je sve bila njena ideja.

On je ispričao da su oboje imali rukavice na rukama kako bi sakrili tragove. Prvobitno je tvrdio da je na imanje

Kazimirovi­ća u zaseoku Velja Vratne došao sa namerom da ih opljačka, ali u svetlu novih okolnosti detalji će tek biti utvrđeni. On tvrdi da za sve što je ispričao, u svom izmenjenom iskazu, ima dokaz, i to na osnovu SMS prepiske koju su vodili.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia