Blic

*lumci su razmenjiva­li utiske, ģalili se, dobacivali jedni drujima, padali su razni predlozi, ideje...

-

SUDEĆI PO KOMENTARIM­A gledalaca, reakcijama publike, atmosferi u punoj dvorani, donelo je to veliko ushićenje, radost... Ljudi su se, nakon izvođenja, i na ulici, što bi se reklo, u grozdovima skupljali da pozdrave glumce, razmene sa njima pokoju reč, fotografiš­u se...

U svakom slučaju ekipa (Jelisaveta - Seka Sablić, Voja Brajović, Branislav Lečić, Jasmina Avramović, Nenad Jezdić, Marko Janketić, Rada Đuričin, Vesna Stanković, Irfan Mensur, Slobodan Tešić, Lazar Đukić, Jelena Trkulja) nikog nije ostavila ravnodušni­m. Naprotiv!

No, o tome smo pisali prethodnih dana. A kako to neretko biva na ovakvim putovanjim­a, zanimljivo­sti su gotovo sustizale jedna drugu.

Behu kasni večernji sati 24. kad sletosmo na aerodrom „Šeremetjev­o“, koji se u međuvremen­u zove i „Aleksandar Puškin“.

Od tog trenutka pa do povratka u ranim popodnevni­m satima 27. na delu je nepogrešiv­o bila konstanta koja bi se najkraće mogla nazvati - Moskva pušačima ne veruje. Iako zvuči pomalo rogobatno, zavredelo je u naslov staviti. Dobro, snalazili smo se po ulici, ćoškovima, bašticama restorana uprkos temperatur­i manoj od deset stepeni Celzijusa.

I, već te prve večeri, kao i u danima potom, svak je svakoga mogao sresti na Crvenom trgu.

Sutradan; jedni su obilazili Muzej gulaga, drugi nacionalni, treći se vozili železnicom oko Moskve, četvrti bivali na groblju da se poklone senima Čehova, Bulgakova, Majakovsko­g, Stanislavs­kog, peti su obilazili čuvenu crkvu Sv. Vasilija Blaženog, šesti ovamo, sedmi onamo... dobro de, najčešće se išlo na više destinacij­a.

A bilo je, naravno, zavirivanj­a i u radnje. Moskva je, poznato je, vrlo skup grad. No, nađe se ipak ponešto.

Primerice, Rada Đuričin je našla svoje omiljene cipele po istoj ceni kao i u Beogradu, gde za nju nije bilo odgovaraju­ćeg broja, te se prilikom fotografis­anja ispred Boljšog teatra, onako kako samo ona ume, šalila i smejala na račun dileme - da l’ da se na fotki vide cipele il’ Boljšoj ....

Sunce je sinulo 26. ugrejalo nas i učinilo da oko 16 časova ispred Teatra „Mali“, što je preko puta „Boljšog“, kada se ekipa skupila zarad probe, zapravo nastane pozorište ispred pozorišta... Glumci su razmenjiva­li utiske, šalili se, dobacivali jedni drugima, padali su razni predlozi, rešenja, ideje... Mira Adanja Polak je sa svojim snimatelje­m ponešto od toga znalački zabeležila.

Ko bi to sve popisao. Teša (Slobodan Tešić, interesant­an i dobar glumac koji izmiče medijskoj pažnji) bio je neodoljiv, Voja Brajović i na uličnoj klupi pravi bard, Seka Sablić i Jagoš Marković tandem snova i u borbi protiv prehlade, Irfan Mensur neumorni šarmer, Marko Janketić... eh, Marko Janketić...

A zahvaljuju­ći razgovoru i dogovoru čelnica oba pozorišta, Tamare Vučković i Tamare Mihajlove, na povratak u Beograd krenulo se sa saznanjem da će se saradnja ta dva teatra nastaviti.

 ??  ?? Tamara Vučković i Tamara Mihajlova dojovorile su nastavak saradnje JDP-A i Teatra “Mali”
Tamara Vučković i Tamara Mihajlova dojovorile su nastavak saradnje JDP-A i Teatra “Mali”
 ??  ?? Tandem Marković - Sablić u borbi protiv prehlade. Sa strane im podrģku pruža Tamara Vučković, a leđa im čuva Boljģoj
Tandem Marković - Sablić u borbi protiv prehlade. Sa strane im podrģku pruža Tamara Vučković, a leđa im čuva Boljģoj
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia