Blic

OKO 2.000 GRKA NA “MARAKANI”

-

MILAN BORJAN DOBRO zna za bratski odnos Crvene zvezde i Olimpijako­sa, međutim, večeras će svako igrati za svoj klub.

- Neverovatn­o je kada na našim mečevima čujemo navijačke pesme Olimpijako­sa. Neverovatn­a je povezanost između naša dva kluba, ali isto i želja za pobedom u Ligi šampiona. Navijači Olimpijako­sa su uvek pomagali Crvenoj zvezdi, koliko su to mogli i zato smo im svi zahvalni. Atmosfera će biti neverovatn­a i svi jedva čekamo da istrčimo na teren... gde će se voditi bitka - rekao je Milan Borjan za grčke medije.

Na pitanje da li navija za Olimpijako­s, Zvezdin čuvar mreže je odgovorio:

- Svi mi želimo da Olimpijako­s bude najbolji u Grčkoj. Ispratili smo njihov meč sa Totenhemom (2:2). Međutim, kada počne meč, za mene postoji samo Crvena zvezda. Prošle godine smo pobedili Liverpul, tako da ne mogu da kažem da nas neki protivnik plaši. Poštujemo Olimpijako­s, imaju veliko iskustvo i sviđaju mi se kao tim.

On je uporedio i sastave Crvene zvezde iz ove i prethodne sezone.

- Mislim da je sve isto… Još smo pod utiskom prošle godine, tim se izmenio, ali fiziologij­a igre nije. Samopouzda­nje nam je ponovo poraslo. Postoji glad za uspehom. Definitivn­o se popravljam­o iz utakmice u utakmicu, početak je sezone, ali znamo šta se od nas očekuje. Dobro smo njegovo srce pripada samo zvezdi: milan borjan vođeni, posvećeni smo uspehu, jedino što se nikako ne menja je pritisak oko nas, on je konstantan.

Na kraju, Borjan je pohvalio napadače atinskog kluba. Olimpijako­s će na “Marakani” imati podršku oko 2.000 navijača koji će u Beograd doputovati iz Grčke. Najveća grupa je krenula autobusima još u nedelju uveče, a veruje se da će na tribinama biti još nekoliko stotina navijača koji će doći u svojoj organizaci­ji.

- Gerero i Valbueana su sjajni, ali uradiću sve da ih zaustavim i da im ne dam da se raduju u Beogradu - poručio je Borjan.

Ovog utorka srce svih navijača Olimpijako­sa će kucati u Beogradu. Fanovi atinskog kluba su još juče počeli da stižu u naš glavni grad, autobusima, kolima, avionima... Svi žele da budu na “Marakani”, da budu deo istorije. Bratski odnos dva kluba seže još od 1. oktobra 1986. kada su navijači atinskog kluba pomogli “kolegama” iz Beograda u revanš meču sa Panatinaik­osom. Danas će biti tačno 33 godine od događaja koji je ujedinio grčke i srpske crveno-bele.

Na tribinama se očekuje fešta, ali ne i na terenu gde će se voditi fudbalski rat.

Štoper Ruben Semedo smatra da Olimpijako­s nije favorit u Beogradu.

- Ne, ne mogu da kažem da smo u prednosti. Olimpijako­s nije favorit, ali uradićemo sve da se iz Beograda vratimo sa tri boda. Takođe, mislim da ovo nije meč odluke u grupnoj fazi, jer ima još dosta da se igra. Idemo na pobedu, to nam je jedini cilj protiv Crvene zvezde - rekao je 25-godišnji Semedo.

Osim zajednički­h boja, Crvenu zvezdu i Olimpijako­s povezuju i brojni igrači koji su nastupali za oba kluba - ukupno njih 12. Ne smemo ni da zaboravimo Ljupka Petrovića i Dušana Bajevića, koji su sedeli na klupama beogradski­h i atinskih crveno-belih.

 ??  ??
 ??  ?? predrag Đorđević je postao legenda olimpijako­sa
predrag Đorđević je postao legenda olimpijako­sa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia