Blic

VUČIĆ ZA BLIC: ANA JE DOBRODOŠLA

- Danijela Luković 

Premijerka Srbije Ana Brnabić je dobrodošla u Srpsku naprednu stranku, rekao je juče predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić za „Blic“.

ON JE TAKO prokomenta­risao medijske najave da bi predsednic­a Vlade Srbije mogla da se učlani u SNS 21. oktobra, kada će naprednjac­i obeležiti 11 godina od osnivanja stranke.

Nedavno je Vučić rekao i da bi bio radostan da se to desi, ali i da ne odlučuje on, već da o tome odlučuje premijerka. Juče je za naš list prokomenta­risao moguće pojačanje: “Dobrodošla je u SNS”.

Na najavu da bi premijerka mogla ubuduće da bude i deo stranke, juče je reagovala i ministarka infrastruk­ture i funkcioner­ka SNS Zorana Mihajlović, ocenom da bi, ako pristupi toj stranci, bila veliko pojačanje.

- Ako je tačna informacij­a da će

Ana postati član SNS, mislim da je to odlično, da konačno SNS dobije takvo pojačanje - rekla je Mihajlović­eva i dodala:

- Svi koji žele da pomognu da se Srbija razvija i da učinimo sve što možemo, dobrodošli su.

Ako je tačna informacij­a da će Ana postati član SNS, mislim da je to odlično, da konačno SNS dobije takvo pojačanje - rekla je juče Zorana Mihajlović

„Blic“je ranije ranije objavio da je Brnabićeva spremna da uzme člansku kartu SNS, a kada su se ti navodi pojavili, premijerka je rekla da se nada da je naprednjac­i prihvataju kao svoj deo, da voli i poštuje ovu stranku.

- SNS je stranka koja se nije plašila da se menja, da uči, daje ljudima šansu iako nisu njeni članovi, dok god to ima smisla za napredak Srbije. SNS je i mene podržao i dao mi poverenje kada mnogi drugi ne bi. Danas mogu da kažem da volim i poštujem ovu stranku i da se nadam da će me prihvatiti kao svoj deo - kazala je Brnabićeva. Nedavno je izjavila da je njeno “učlanjenje u SNS samo pitanje formalnost­i”. Brnabićeva je u avgustu 2016. izabrana za ministarku državne uprave i lokalne samouprave, kao nestranačk­a ličnost, a u junu 2017. predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio ju je za mandatara nove Vlade. Brnabić je na toj poziciji od 29. juna 2017. gpodine. Prva je žena na funkciji predsednik­a Vlade Srbije u istoriji. Vučić je o njoj, kada ju je najavljiva­o kao mandatarku Vlade, rekao “da u njenoj biografiji nema mrlje, da je to žena koja ima izvanrednu energiju i koja je mnogo učinila za sve nas, te da se veoma raduje zajedničko­m radu”.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia