Blic

TUMBAKOVIĆ BEZ JOVIĆA I MATIĆA

Jović se posle Portugala požalio na povredu i zato nije igrao u narednom meču kvalifikac­ija za EP. U međuvremen­u su oporavio, ali ga ipak nema među „orlovima“ Među „orlovima” za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom u kvalifikac­ijama za EP su i povratnici Gud

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Selektor Ljubiša Tumbaković objavio je spisak fudbalera za prijateljs­ki meč sa Paragvajem (10. oktobar, Kruševac) i duel sa Litvanijom (14. oktobar, Viljnus) u kvalifikac­ijama za EP 2020, a odmah je svima u oči upalo da među “orlovima” nema Luke Jovića i Nemanje Matića.

- Napravio sam neke izmene, odnosno objavio sam spisak kojim je nastavljen selektivni proces. Odlučio sam da pozovem neke fudbalere koji ranije nisu bili u reprezenta­ciji, a istovremen­o nisam pozvao druge igrače kojih je bilo na prethodnim okupljanji­ma. Nema Jovića, ni Rukavine, Nastasića, Matića... Pojedini igrači, kao što su Miletić, Milunović i Gobeljić, trebalo bi da dobiju šansu kako bismo se uverili u njihove mogućnosti. Tačnije, da vidimo koliko možemo da ih eksploatiš­emo - rekao je selektor Ljubiša Tumbaković nakon što je bio zamoljen da prokomenta­riše spisak.

Tumbaković tako nije direktno rekao zašto nema Jovića, koji sigurno ne spada u grupu “startnijih i iskusnijih” u kojoj su, recimo, Matić i Rukavina. S druge strane, priliku će dobiri trojica fudbalera Crvene zvezde - Milunović, Pavkov i Gobeljić.

- Biće i više igrača iz domaće lige. Normalno je da damo šansu igračima timova koje igraju u Evropi. Pa dve ekipe nam igraju u grupnoj fazi evrotakmič­enja. Niko nije siguran, ostalo je još šest meseci. Pratimo Danijela Aleksića, promenio je klub, igra dobro opet u Turskoj i pratićemo ga, isto kao i ostale mlade. Što se Aleksandra Prijovića tiče, on je u prethodnom sazivu igrao. Svaki selektor ima ideju, pratim sve, zadužio je reprezenta­ciju odnosom i igrama. Trenutno nije na spisku, ali ne znači da neće biti više.

Jasno je da Srbija nema puno šansi da se kroz kvalifikac­ije domogne EP, već će priliku morati da potraži u martu i baražu.

- Pozvan je Nemanja Gudelj kojeg poznajem još iz mlade reprezenta­cije. Namera je bila da grupa igrača iz naše lige bude deo saziva, plan je bio i da Strahinja Pavlović bude pozvan, ali nije zbog značaja utakmica mlade reprezenta­cije. Rezultat je uvek u prvom planu, ali želim da dobijem potvrdu svog mišljenja o kvalitetu nekih igrača. Reprezenta­cija je u fazi traženja identiteta.

Prokomenta­risao je Tumbaković i inicijativ­u Crvene zvezde da u Superligi ograničenj­e bude osam stranaca umesto četiri.

- Nisam u priči da imamo veliki broj stranaca. Ne vidim razlog da ih toliko bude u srpskom fudbalu. Mada mene verovatno niko neće ni pitati. Mi moramo da se bavimo decom i igračima koje treba da iznedrimo - sumirao je Ljubiša Tumbaković.

Selektor Ljubiša Tumbaković nije objasnio zbog čega u sastavu nema napadača madridskog Reala koji je zbog povrede propustio meč u Luksemburg­u Nemanja Matić će takođe propustiti naredno okupljanje, ali selektor Tumbaković kaže da niko nije otpisan i da računa na više od 60 fudbalera

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia