Blic

Pacoli: Lagali su da imamo podršku Amerike za takse

-

SVAKI NOVI KOSOVSKI premijer, izuzev Haradinaja, ukinuće takse - kaže kosovski šef diplomatij­e

Bedžet Pacoli, koji je optužio zamenika premijera Envera Hodžaja da je prevario ministre u vezi sa taksama.

Kako je rekao u emisiji “Rubikon”, “sa izuzetkom Ramuša Haradinaja, kandidati za premijere koji tvrde da neće ukinuti takse, lažu“.

- Taj pobednik na izborima, onaj budući premijer koji kaže da će zadržati takse, laže. Na najhumanij­i način mogu reći: laž. Ja isključuje­m Haradinaja iz ovoga, jer ga poznajem kao tvrdoglavo­g i kad se fiksira na nešto, ne možete to da promenite kod njega. Ne menja svoj stav - rekao je Pacoli za KTV.

Kako je istakao, “on može prekršiti obećanje, ali od taksa neće odustati”. Međutim, kako kaže, “svi ostali koji su podržavali ideju o taksama, nakon izbora neće imati isti stav”.

- Postoji mišljenje da on ne može koegzistir­ati s porezom, ali može ih ukinuti ako želi da razmišlja dalje. S druge strane, drugi će ukinuti porez i osloboditi put dijalogu. To je realnost koja nas čeka posle izbora - rekao je još Pacoli.

Pacoli je takođe i optužio odlazećeg zamenika premijera Envera Hodžaja da je članove vlade prevario kada je tvrdio da je obezbedio podršku američke ambasade za uvođenje prvobitne mere od 10 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovin­e koja je bila na snazi nekoliko nedelja pre uvođenja takse od 100 odsto.

Zato su, kako kaže, svi glasali za predlog, “ali pokazalo se da je neistinito, da niko nije razgovarao sa američkom ambasadom”.

Sama odluka o taksama faktički je na snazi bila samo dva meseca, tvrdi Pacoli, nakon čega je srpska roba ušla na kosovsko tržište “u drugom pakovanju”, aludirajuć­i na navode medija da se srpska roba deklariše kao crnogorska ili makedonska.

Svaki kandidat na izborima koji kaže da neće ukinuti takse laže. Svi sem Ramuša Haradinaja, on je vrlo tvrdoglav čovek

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia