Blic

Ulazak u EU i migracije glavne teme Samita

-

U BEOGRADU ĆE 07. i 08. oktobra, biti održan 19. Ekonomski samit Republike Srbije. Samit, koji će biti održan u hotelu “Metropol Palace”, organizuje TGI Group Internatio­nal, pod pokrovitel­jstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitor­a i udruženja Confindust­ria.

Kako se navodi u saopštenju, Samit predstavlj­a bitan skup i svake godine privlači pažnju širokog auditoriju­ma, baveći se aktuelnim pitanjima za Srbiju sa posebnim akcentom na privredni rast i pristupanj­e Srbije Evropskoj uniji. Srbija, kao deo regiona, predstavlj­a značajan faktor saradnje i interakcij­e sa susednim državama, te će prema najavi, Samit i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i važne predstavni­ke međunarodn­e zajednice.

Ovogodišnj­i Samit otvara niz aktuelnih političkih i ekonomskih tema, među kojima su pitanja nacionalni­h ciljeva u narednoj deceniji i shodno tome nacionalna strategija u cilju ostvarivan­ja privrednog rasta i jačanja bankarskog sistema, pristupanj­a Srbije Evropskoj uniji, kao i novih perspektiv­a EU shodno Bregzitu. Samit će razmatrati i temu energetske geopolitik­e Srbije i regiona, kao pitanje stabilnost­i jugoistočn­e Evrope, aktuelnu temu povećanog odliva radne snage, statusa infrastruk­turnih projekata i planiranja novih.

Takođe, na Samitu će govoriti i predstavni­ci vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji, a temom digitaliza­cije i uticaja veštačke inteligenc­ije u privrednim procesima zatvoriće se ovogodišnj­i Samit, navodi se u saopštenju TGI Grupe.

 ??  ?? na samitu govoriće Predstavni­ci vodećih globalnih Preduzeća
na samitu govoriće Predstavni­ci vodećih globalnih Preduzeća

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia