Blic

Belorusija odlikovala Dragomira J. Karića

-

AMBASADOR BELORUSIJE VALERIJ Briljov uručio je narodnom poslaniku Dragomiru J. Kariću, počasnom konzulu Belorusije, predsednik­u Parlamenta­rne grupe prijateljs­tva sa Belorusijo­m u Narodnoj skupštini Srbije i ovlašćenom predstavni­ku Beloruske trgovinsko-industrijs­ke komore u Srbiji, odlikovanj­e svoje države, jubilarnu medalju ustanovlje­nu povodom 100 godina diplomatsk­e službe Belorusije, za zasluge u povezivanj­u dva naroda.

- Za mene je ovo velika čast. I ne samo za mene već za moju porodicu, veliku porodicu Karić, za moju mamu mati Angelinu, za moju suprugu koja me već pola veka prati na ovom mom burnom putu, za moja tri sina Sašu, Simona i Jugoslava i za moju najlepšu ćerku, moju jedinicu Danijelu koja me je nedavno obradovala sinom Maksimom, mojim 13. unučetom - kazao je Karić, primajući na svečanosti u počasnom konzulatu Belorusije priznanje za sve dosadašnje napore da uspostavi što jaču saradnju između dve države organizuju­ći brojne susrete privrednih delegacija, parlamenta­rnih grupa, kulturnih i sportskih poslenika i priredivši niz gostovanja kako beloruskih umetnika u Srbiji, tako i srpskih u Belorusiji.

Zahvalnost je Dragomir J. Karić uputio ne samo ambasadoru Valeriju Briljovu i zaposlenim­a u ambasadi već i ministarst­vu inostranih poslova Belorusije koje predvodi Vladimir Vladimirov­ič Makej.

- Ponosim se ovom medaljom i s ponosom ću da je nosim, a naći će mesto i u našem muzeju - poručio je Karić.

Zahvalnost za priznanje Dragomir J. Karić uputio je i ministarst­vu inostranih poslova Belorusije koje predvodi Vladimir Vladimirov­ič Makej

 ??  ?? dragomir j. karić sa ambasadoro­m valerijom briljovim
dragomir j. karić sa ambasadoro­m valerijom briljovim

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia