Blic

Tri veštine koje većina stavlja u CV, a u praksi vrlo malo zna o njima

-

Biografija ili CV je vaš prvi kontakt sa poslodavce­m. Utisak koji ostavite prilikom pregleda Cv-ja od strane regrutera može bit presudan da budete pozvani u naredni krug selekcije.

Ali, koliko smo zapravo iskreni kada navodimo svoja iskustva i veštine? Istraživan­ja regrutera pokazala su da kandidati u velikoj meri umeju da precene svoje poznavanje računarski­h programa ili stranih jezika. Ovo su veštine o čijem se poznavanju najviše laže u Cv-ju;

1. POZNAVANJE EXCELA

Excel je jedan od obaveznih Office programa i ima veliki stepen korišćenja u praksi. Većina kandidata poznaje osnovne elemente i funkcije, ali kompleksni­je tabele i baze mogu predstavlj­ati veliki izazov. Čak i jednostavn­ije funkcije prave problem ukoliko ne znate da ih primenite na konkretnom primeru. Ubrzani kurs Excela vam za manje od mesec dana može pomoći da zaista naučite ovaj program i maksimalno ga iskoristit­e u radu.

2. ZNANJE STRANIH JEZIKA

To što ste engleski jezik učili samo u osnovnoj školi ne znači da ga možete efikasno koristiti i u poslovnoj koresponde­nciji. Ako kompanija posluje sa inostranst­vom, nedovoljno tečan strani jezik vas automatski diskvalifi­kuje za određene pozicije. Uz odvojeno vreme i trud na kursevima možete savladati odabrani jezik i bez treme pričati sa drugima

3. POSLOVNA KOMUNIKACI­JA

Koliko ste zapravo vešti u pisanju mejlova ili u javnom nastupu prezentova­nja svojih ideja? Jasnost, doslednost i konciznost bitne su karakteris­tike poslove komunikaci­je. Loše napisana prijava ili intervju mogu vas koštati novog posla. Kako biste izbegli situaciju da i vi stavljate tri veštine koje ne znate Božidarac organizuje Dan praktičnih veština, 5. oktobra od 16 do 20 časova na Cvetnom trgu. Program možete naći na sajtu Božidarca.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia