Blic

PRVA BITKA ZA TOP 8

- JELENA MEDIĆ

Niko ne može da nam zabrani da pobeđujemo i da ciljamo plasman u drugu fazu kaže Džejms Gist, koji je sedam sezona nosio dres atinskih „zelenih”.

Čekanju je konačno došao kraj! Jubilarno, 20. izdanje Evrolige počinje večeras, a čast Srbije i regiona braniće Crvena zvezda, šampion ABA lige koji u prvom kolu gostuje Panatinaik­osu (20 sati). Najjači timovi Starog kontinenta ponovo će biti gosti Beograda. Glavni grad je opet prestonica košarke!

I dok navijači odbrojavaj­u sate do podbacivan­ja lopte, Džejms Gist, pojačanje crveno-belih, slatko se nasmejao kada smo ga upitali kako se oseća pred povratak u Atinu i timu čiji je dres nosio sedam sezona.

- Nemam dilemu kada vam kažem da sam u euforiji jer se vraćam u sredinu u kojoj sam proveo najveći deo svoje karijere. Za sedam godina provedenih tamo doživeo sam dosta lepih i nezaboravn­ih trenutaka - bilo je prvo što je rekao Džejms Gist.

Dolaskom na Mali Kalemegdan bio je svestan da će snage ukrstiti sa svojim bivšim klubom, ali se nije nadao da će do duela doći baš na startu.

- Kada sam video raspored i gostovanje i Atini u prvoj rundi, pomislio sam: “Vau!” Baš se radujem dobroj utakmici i sezoni.

Gist Beograd shvata kao drugu kuću. Već je živeo u Srbiji, ali kao igrač Partizana. Kao i na predstavlj­anju i sada je ponovio da je bio pravi potez što se obavezao na vernost crveno-belima.

- Zvezda je oduvek bila tim koji napada titule bilo da se radi o ABA ligi ili domaćem šampionatu. Smatram da i u Evroligi možemo da se takmičimo na najvišem nivou. Iskreno, radujem se teškoj i napornoj sezoni.

Pored ovog starta Evrolige, Gist sa posebnom radošću iščekuje trenutak kada će izaći na parket Arene i odigrati prvu utakmicu pred “delijama”.

- Znam da će podrška navijača biti neverovatn­a i to je ono što jedva čekam. Čak i kada sam bio na drugoj strani, bilo je ludo igrati pred tako strastveno­m publikom. Volim tu emociju i takvo okruženje. To je ono što me gura napred i izvlači iz mene sve što imam rekao je uz osmeh Gist.

Zvezda je napravila izuzetno konkurenta­n tim tako da su nadanja navijača dosta visoka. Crveno- beli košarkaši su podbacili u Zagrebu i izgubili od Primorske u četvrtfina­lu Superkupa ABA lige, tako da se oni kojima je crveno-belo blisko srcu nadaju da će se njihovi ljubimci iskupiti za lošu igru u Draženovom domu.

- Mislim da je za nas samo nebo granica. Ali to ne pričam samo za naš potencijal­ni plasman u Top osam fazu Evrolige već za sve u životu. Imamo snagu, iskustvo i navijače, a to je sve što je potrebno da najjačima stanemo na crtu. Nema veze ko je na papiru favorit, šta poručuju imena ili tradicija. Na kraju dana, ipak, moraš da igraš pet na pet i da pobediš. Niko ne može da nam zabrani da ciljamo Top osam. To će biti jedan od naših ciljeva - zaključio je Gist.

Sve je spremno za spektakl! Neka igre počnu!

ČAK I KADA SAM BIO NA DRUGOJ STRANI, PRED TAKO STRASTVENO­M BILO JE LUDO IGRATI

JE GIST PUBLIKOM - KAZAO

 ??  ?? Mislim da je za nas samo nebo granica. Imamo snagu, iskustvo i navijače, a to je sve što nam je potrebno da najjačima stanemo na crtu - istakao je Džejms Gist
Mislim da je za nas samo nebo granica. Imamo snagu, iskustvo i navijače, a to je sve što nam je potrebno da najjačima stanemo na crtu - istakao je Džejms Gist
 ??  ??
 ??  ?? spremni za evropski start: bili beron i filip Čović
spremni za evropski start: bili beron i filip Čović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia