Blic

Sedma plata Martinović­u

-

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović dobio je još jedan posao, ovog puta na neakredito­vanom programu na Medicinsko­m fakultetu u Kragujevcu.

Imajući u vidu da se broj njegovih funkcija konstantno uvećava, neko bi mogao zaključiti da bi bez Aleksandra Martinović­a propali i visoko obrazovanj­e i akademska zajednica u Srbiji. Ukoliko sam dobro izračunao, njemu će ovo biti sedmi prihod, uz one iz Visoke medicinske škole u Ćupriji, gde je zbog njega bez posla ostalo devet kvalifikov­anih žena, i one sa Pravnog fakulteta u Novom Sadu, gde je optužen da je nekoliko puta isti rad objavljiva­o pod različitim naslovima. Podsetiću i da je Prosvetna inspekcija Ministarst­va prosvete, u kom je ministra postavila SNS, zaključila da je u Visokoj medicinsko­j školi u Ćupriji zaposlen suprotno zakonu i zatražila da se taj ugovor raskine, zajedno sa ugovorima njegovih stranačkih kolega Vladimira Orlića, Darka Laketića i Ivana Bošnjaka.

Aleksandar Martinović je ovim utvrdio svoje mesto rekordera po broju plata, jer prima tri plate na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, platu u Visokoj medicinsko­j školi u Ćupriji, platu u Narodnoj skupštini i platu u Skupštini opštine Ruma. Ovo znači da svaki profesor, predavač, nastavnik ili doktorand u Srbiji može ostati bez posla ukoliko Martinović proceni da je zaintereso­van za njihovo radno mesto i da mu je to budući životni poziv. Bilo kakva žalba ministru prosvete bila bi uzaludna jer je Martinović­u lično on svojom politikom omogućio ovakvo ponašanje. Pozivam akademsku zajednicu da se usprotivi ovakvom besramnom stranačkom zapošljava­nju od strane ortaka iz Srpske napredne stranke koji su ujedno i narodni poslanici ili drugi državni funkcioner­i.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia