Blic

Zna se cilj - zlato u Tokiju

-

Najbolji teniser sveta se danas sastaje sa Lukom Pujem u četvrtfina­lu turnira u glavnom gradu Japana.

MALO KRENE, PA malo stane. Ali, najvažnije je da se pobeđuje. Ovako je, ukratko, Novak Đoković ocenio svoje igre na turniru serije 500 u Tokiju gde će danas u četvrtfina­lu igrati sa Lukom Pujem. Najbolji teniser sveta nije imao veća iskušenja u prva dva meča koja je dobio sa 2:0. To se i očekivalo protiv rivala kao što su Popirin i Soeda.

Novaku je, ipak, važnije da se oseća dobro posle jednomeseč­ne pauze zbog bolova u ramenu. On priznaje da nije bio siguran šta da očekuje u glavnom gradu Japana ali i da nije želeo da se povuče i otkaže dolazak.

- Za sada je sve super. Oduševljen sam i ljudima. Ovo mi je praktično prvi put da sam u Japanu, prvi put na turniru u Tokiju. Zadovoljan sam kako igram, zadovoljan sam kako se osećam i zadovoljan sam publikom. Nadam se da ću ostati do kraja nedelje - iskren je bio Đoković.

Za Novaka je dobro što je imao dan pauze između mečeva sa Soedom i Pujom, jer ne želi da se preforsira. Naime, iz Tokija putuje pravo u Šangaj na master koji je prošle godine osvojio i na kojem brani 1.000 bodova.

- Imam još iskušenja do kraja sezone i neću da preterujem. Odigrao sam tri brza meča, dva u singlu i jedan u dublu, i predah ću iskoristit­i da se pripremim za naredna iskušenja.

Nole nije krio da je otkazao turnir u Pekingu koji se igra u istom trenutku kada i u Tokiju, samo da bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre naredne godine u prestonici Japana.

- Zlato na Olimpijadi je bez sumnje jedna od mojih najvećih želja za sledeću sezonu i ostatak karijere. Nadam se da ću uspeti da napravim korak napred u Tokiju. Još uvek se osećam mladim telom i duhom. Motivisan sam da i dalje pravim sjajne rezultate na terenu zaključio je Đoković.

Novak je do sada učestvovao tri puta na najvećem sportskom događaju - 2008. u Pekingu osvojio je bronzanu medalju, četiri godine kasnije u Londonu je u borbi za treće mesto izgubio od Huana Martina Del Potra, istog igrača od koga je 2016. neočekivan­o eliminisan u Rio de Žaneiru u prvom kolu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia