Blic

Američki fudbal za sladokusce

Posle četiri nedelje, samo tri tima su uspela da ostanu neporažena.

-

Četiri nedelje bile su više nego dovoljne da shvatimo da je pred nama jedna od najuzbudlj­ivijih sezona u NFL-U. Samo tri tima uspela su da ostanu neporažena od starta, šampioni iz Nju Inglanda, glavni favorit za titulu Kanzas Siti i San Francisko koji je iskoristio dobar raspored.

Neuništivi Tom Brejdi je u 42. godini nastavio da vodi “patriote” ka novom Superboulu koji će se odigrati 2. februara u Majamiju. Međutim, daleko od toga da je

Nju Ingland siguran putnik jer, pored Kanzas Sitija, ima još dosta ekipa koje bi da im pomrse konce, kao što su Bafalo, Dalas, Sijetl, Los Anđeles Remsi, Nju Orleans...

Prošle nedelje smo imali priliku da gledamo Nju Ingland koji je u gostima, u derbiju kola, pobedio Bilse sa 16:10 i pored prosečne igre Brejdija koji nije bacio nijedan tačdaun, a sakupio je za njega smešnih 150 jardi. Ipak, “patriote” dobijaju i kada su loši. Šampioni će i ovog vikenda “igrati” na TV ekraniNFL PREPORUKA NEDELJA Nju Ingland - Vašington 19 (TV SK2) LA Čardžers - Denver 22.05 (SK HD) Dalas - Grin Bej 22.25 (TV SK2) UTORAK ma, u nedelju od 19 sati, kada ih očekuje duel sa katastrofa­lnim Vašingtono­m koji se nije radovao u novoj sezoni. Redskinsi ne bi trebalo da predstavlj­aju i očekuje se da Nju Ingland stigne do skora 5:0.

Više vatre se očekuje u Dalasu gde će “kauboji” dočekati Grin Bej. Obe ekipe su prethodne nedelje doživele neočekivan­e poraze, Pekersi od Filadelfij­e, a Dalas protiv Nju Orleansa. Istina, oba meča su bila neizvesna, tako da je jedna akcija rešila pitanje pobednika. San Francisko - Klivlend 2.15 (TV SK1)

Šta još imamo ovog vikenda? Sladokusce i prave fanove NFL-A trebalo bi da privuče meč Denvera i Los Anđeles Čardžersa. Daleko da je ovaj meč derbi, ali nismo navikli da klub iz Kolorada gledamo na poslednjem mestu u diviziji, bez pobede u četiri utakmice. Malo toga štima u Denveru koji je dva meča izgubio sa dva poena razlike, tako da je malo morao da ima skor 2-2.

“Mandej najt fudbal” će odigrati San Francisko, za koji smo već napisali da je bez poraza, i Klivlend, ekipa koja se pojačala do “pucanja”, ali još traži pobednički ritam. Braunsi ne mogu da budu zadovoljni sa polovičnim učinkom (2-2), međutim, još se čeka da proradi zvezda tima Odel Bekam junior, koji je ovog leta stigao iz Njujork Džajantsa.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia