Blic

SAD SMO REDOVNI STANOVNICI EVROPE

“Ko misli da je lako tri godine zaredom igrati u grupnoj fazi međunarodn­og takmičenja, ne poznaje fudbal”, kaže napadač Crvene zvezde i strelac trećeg gola protiv Grka.

- VELJKO IVANOVIĆ

Sudeći po fudbalerim­a Zvezde, posle velike pobede nad Olimpijako­som (3:1) u drugom kolu Lige šampiona, euforija je splasla. Crvenobeli nemaju vremena da se raduju, pakleni raspored igranja na tri fronta nastavlja se za vikend.

Pa ipak, među navijačima se prepričava­ju dogodovšti­ne sa duela protiv Atinjana, gde se šampion Srbije vraćao sa ivice ambisa i preokrenuo rezultat. Rezervisti su doneli injekciju, pa se još jednom pokazalo da ne odlučuju samo oni koji igraju gotovo svaki minut. Miloš Vulić, koji je poravnao rezultat i nagovestio da će „Marakana“da se raduje trijumfu, pokazuje da će biti ključan igrač u bližoj budućnosti. A šta reći za Ričmonda Boaćija. Tamnoputi napadač je ponovo okačio tablu sa natpisom “ja ću da potegnem kad je teško”. On je na kraju golom zapečatio sudbinu Grcima.

- Meni se čini da je ova ekipa predodređe­na da ispisuje istoriju. Zašto biti neskroman, pogledajte šta je Zvezda uradila u poslednje tri godine. Evropa, Evropa, Evropa... Od toga, dva puta uzastopno Liga šampiona. Ko misli da je to lako, ne poznaje fudbal. Da li bi trebalo da podsećam na mečeve sa Kopenhagen­om, Jang bojsom, pre toga sa Salcburgom, Spartakom iz Trnave. Vraćali smo se i pobeđivali. Dakle, ova ekipa ima jak karakter kaže Boaći za “Blic“.

Kada se premota film, crveno-beli su dolazili do neverovatn­ih podviga upravo u najtežim situacijam­a.

- Zna se i odakle je sve to stizalo. Iz svlačionic­e! Kada je teško, najveći je oslonac porodica, složićemo se. Svi imamo, naravno, svoje porodice, prave, koje su nam na prvom mestu. Ali postoji i druga. To je u našem slučaju ekipa, kojoj je zborno mesto svlačionic­a. To je taj vulkan koji nas izbaci neverovatn­om snagom. Dese se i neuspesi, jednostavn­o nekad ne ide ništa kako bi trebalo, porazi su sastavni deo života, sporta. Ali, ponavljam, uspesi Zvezde dolaze iz naše svlačionic­e.

Pričaće se o Evropi, trajaće to bar do sredine decembra, ako bude sreće, i duže. Ali do Lige šampiona ne bi ni došlo da nije temelj bila titula. Zvezda pehar prvaka ljubomorno čuva dve godine.

- Naravno da je i ove sezone cilj titula. I Kup, probaćemo da osvojimo duplu krunu. Shvatio sam da fudbaler ne može da igra u ovom klubu ako ne gaji najviše ciljeve. Zvezda te jednostavn­o tera na takvo razmišljan­je. Praktično, taj pobednički mentalitet postaje i lični identitet. Ko tako ne razmišlja, ne može ni da nosi ovaj dres - zaključio je Boaći.

JASNO JE DA DRES ZVEZDE MOGU DA NOSE SAMO FUDBALERI SA NAJVIŠIM CILJEVIMA, TVRDI RIČMOND BOAĆI

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia