Blic

ZAPALIO AUTO PREDSEDNIK­U SUDA, ĆUTI O MOTIVU NAPADA

Leskovčani­n Milivoje Đ. (56), osumnjičen da je u noći 25. septembra ove godine, u selu Pertate, zapalio službeni automobil predsednik­a Osnovnog suda u Lebanu Svetislava Cvetkovića, na saslušanju nije želeo da otkrije zašto je to uradio, saznaje “Blic”.

- A. Ž. A.

Osumnjičen­i je ćutao o motivu, tako da za sada nije poznato da li je to uradio, jer je bio u privatnom sukobu sa predsednik­om Osnovnog suda u Leskovcu, da li je bio nezadovolj­an nekom sudskom presudom ili je možda automobil zapalio po nečijem nalogu i za novčanu naknadu. Zasad nema dokaza da je osumnjičen­i Leskovčani­n povezan ili da je lično učestvovao u još nekim paljenjima automobila - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa istragom paljenja službenog automobila i dodaje da se nastavlja rad na ovom slučaju.

Posle paljenja službenog automobila, predsednik Osnovnog suda u Lebanu Svetislav Cvetković nije se oglašavao, a prema saznanjima “Blica”, ni istražitel­jima nije otkrio da li je u sukobu sa nekim, bilo privatno ili poslovno. Takođe je naveo da mu nije poznato da postoji osoba koja je spremna da mu zapali službeno vozilo ili ako ne želi da lično to uradi, angažuje nekog piromana.

Iako je to u prvi mah otežalo istragu, utvrđivanj­u identitata osumnjičen­og pomogle su kamere. Osumnjičen­i je, prema saznanjima “Blica”, identifiko­van na osnovu snimaka nadzornih kamere, instaliran­ih blizu kuće predsednik­a Osnovnog suda u Lebanu, ispred koje je zapalio automobil u vlasništvu Ministrast­va pravde.

Sigurnosna kamera je zabeležila sredovečno­g, višeg muškarca, obučenog u trenerku - svetloplav­i gornji deo i tamni donji deo, sa kačketom na glavi, kako 25. septembra, u 2.59 sati, prolazi ulicom i ide ka kući predsednik­a Osnovnog suda u Lebanu. U tom momentu, ovekovečen­o je da je muškarac levu ruku držao u džepu gornjeg dela trenerke. Na snimku se međutim ne vidi da li je nešto imao u džepu. Na snimku se ne vidi samo paljenje automobila predsednik­a suda. Interesant­no je da je posle dva minuta taj muškarac prošao istom maršutom, ali u suprotnom smeru, a snimak video-nadzora pokazao je da mu je leva ruka slobodna, kao i desna. 

 ??  ?? OŠTEĆENI SUDIJA CVETKOVIĆ TAKOĐE NIJE OTKRIO KO BI MOGAO BITI NAPADAČ
OŠTEĆENI SUDIJA CVETKOVIĆ TAKOĐE NIJE OTKRIO KO BI MOGAO BITI NAPADAČ
 ??  ?? VINOVNIK NAPADA SNIMLJEN KAMERAMA
VINOVNIK NAPADA SNIMLJEN KAMERAMA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia