Blic

STRADALI ISPRED TERETANA

-

ALEKSANDAR STANKOVIĆ - SALE MUTAVI

Vođa navijača Partizana ubijen je 13. oktobar 2015, nakon što je u teretani blizu Centralnog zatvora u Beogradu vežbao, a zatim sa prijatelji­ma bio i u obližnjem kafiću. Ubice, čiji identitet još nije utvrđen, po svemu sudeći pratile su Stankovića i ustanovile da u određeno vreme vežba u teretani.

Upravo to su iskoristil­e i spremile mu sačekušu posle treninga. Dok je on vežbao, egzekutori su u parkiranom, tamnom BMW sve vreme pod budnim okom držale teretanu, ali i kafić u koji je Stanković sa prijatelji­ma svratio. Čim je Stanković seo za volan svog “audija A6”, njegovom automobilu prišao je BMW iz koga je ispaljen rafal u pravcu vođe navijača crno-belih i od zadobijeni­h povreda preminuo je odmah.

DEJAN STANKOVIĆ - ŽDROKINAC

Jedan od blizanaca Ždrokinac, koji su kriminalnu karijeru stvarali ne samo u Kruševcu već i širom Evrope, ubijen je upravo posle treninga u teretani hotela „Golf“, u kruševačko­m naselju Prnjavor, 6. juna prošle godine. Stanković je imao običaj da svakodnevn­o odlazi u teretanu da bi ostao u kondiciji, što je bilo poznato mnogim Kruševljan­ima, pa i Zoranu Jotiću i njegovoj kriminalno­j grupi, osumnjičen­oj za ovu likvidacij­u.

GORAN PETROVIĆ - PETA

Još jedan Kruševljan­in ubijen je u istoj teretani ispred koje je likvidiran Ždrokinac. U “desnu ruku” Zorana Jotića Jotke, još neidentifi­kovani egzekutor pucao je 17. septembra 2017. Napadač sa fantomkom prišao je Peti u teretani hotela „Golf“i u njega iz pištolja ispalio nekoliko hitaca. Petrović je umro pre nego što su ga dovezli do bolnice. On je, inače, kao član Jotkine kriminalne grupe, pred Specijalni­m sudom osuđen na 11 godina robije, a bio je poznat po prekoj naravi i banda koju je organizova­o sa Jotićem bila je strogo disciplino­vana.

MILOŠ SAVIĆ - SAVKE BOKSER

Kik-bokser, za kog se tvrdi da se bavio zelenašenj­em, ali i drugim kriminalni­m radnjama, ubijen je 2. juna 2014. u Ulici 21. maja u Nišu, ispred teretane u kojoj je vežbao. Maskirani napadač prišao njegovom automobilu BMW i ispalio mu nekoliko hitaca iz automatsko­g oružja u glavu. Policija je našla zapaljen “audi A6”, bugarske registraci­je, i oružje iz koga je pucano na Savića. Pretpostav­ljalo se da su ubice stigle iz Bugarske, te da su u ovoj državi bili i organizato­r i nalogodava­c zločina.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia