Blic

Tragična priča porodice Demše iz beogradsko­g naselja Zemun ZAKAZALI SU NAM RUŠENJE KUĆE NA DAN SAHRANE OCA

-

Porodicu Demše iz Zemuna zadesila je velika tragedija. Za danas je zakazano rušenje njihove kuće na Gardošu, a istog dana trebalo bi da sahrane Sašu Demše, stuba porodice koji je pre tri dana preminuo!

Ukući smeštenoj odmah pored platoa Kule na Gardošu, još od 1930. žive četiri generacije. Međutim, od početka renoviranj­a spomenika kulture, uz koji se nalazi njihov dom, ne mogu mirno da spavaju. Zbog radova i jedinog direktnog ulaza u njihov dom koji je zatvoren, jer je u sudskom sporu, nemaju drugačiji prilaz svojoj kući sem kroz kafanu koja se nalazi tik uz kuću. Međutim, kada je kafana zatvorena, oni su prinuđeni da u svoj dom ulaze - merdevinam­a! preko zazidanog ulaza

VLASNIKU POZLILO ZBOG REŠENJA

Plac na kome živi porodica Demše godinama, jednim delom je potpuno legalizova­n i postoji potrebna dokumentac­ija kako bi se to dokazalo, dok je drugi deo sporan.

- Drugi deo placa je u procesu legalizaci­je i u posedu je drugog suvlasnika, te sam više puta pokušavala do njega da dođem kako bismo rešili konkretan problem. Međutim, i posle godinu dana nisam uspela da nađem čoveka koji navodno poseduje deo placa, a bez njega ne možemo da dobijemo potpunu legalizaci­ju objekta - priča Kristina Demše, čiji je otac Saša vlasnik objekta. Kada je stigla odluka o rušenju, kako kažu ukućani, Saši je pozlilo, završio je u bolnici i nedugo zatim pao u komu. Ubrzo je i preminuo.

Kristina u ovom objektu živi sa bakom i sa svoje dvoje male dece, bebom od osam meseci i dečakom od dve godine.

- Ne možemo normalno da uđemo u svoju kuću,

nego moramo da silazimo niz strme stepenice, ili pak merdevine. Na kraju stepenica iz kafane, kao alternativ­a, ocem nalaze se dve gajbice koje su postavljen­e kako bismo se lakše spuštali i ulazili u sopstveno dvorište - priča Kristina.

SVAKI KORAK

DO KUĆE JE RIZIK Svakim korakom, međutim, rizikuju da se okliznu, padnu i povrede se, što im je najmanje potrebno u ovako teškim trenucima.

Zbog nepotpune legalizaci­je rušenje kuće zakazano im je za danas u 10 časova, kada je i sahrana njihovog sina, oca i deke...

 ??  ?? Kristina sa svojom porodicom u tuzi za
Kristina sa svojom porodicom u tuzi za
 ??  ?? dolazi se merdevinam­a do Kuće
dolazi se merdevinam­a do Kuće

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia