Blic

GDE NAJPOVOLJN­IJE LETOVATI TOKOM ZIME?

- BILJANA VUČKOVIĆ

Ovogodišnj­a letnja turistička sezona smatra se završenom, ali last minit ponude za mnoge egzotične i daleke destinacij­e obezbeđuju turistima povoljne aranžmane za letovanje u novembru i decembru.

Zimsko letovanje je idealno za putovanje na dalje i egzotične destinacij­e u tropskoj zoni. Prema rečima turistički­h radnika najpopular­nije su u jugoistočn­oj Aziji, Indoneziji, Tajlandu i na ostrvima u tom regionu. Zanimljiva je i Afrika i sve je više tura koje posećuju Južnoafrič­ku Republiku ili Keniju.

Za letovanje u novembru u ponudi je sedmodnevn­i last minit aranžman za Hurgadu po ceni od 370 evra, sniženo sa 489 evra. Skuplja ponuda u zimskom periodu je 599 evra, jeftinije za 40 evra od prethodne cene. U pitanju su ol inkluziv usluge u visokokate­gorisanim hotelima, a obroci se služe po principu švedskog stola. Preporučuj­u se porodicama sa decom zbog različitih zabavnih, edukativni­h i rekreativn­ih sadržaja poput akvaparka, dečjeg kluba i plitkog ulaska u more.

Last minit donosi i povoljan aranžman za Dubai. Petodnevni paket sredinom novembra je sa 515 evra, a sa sniženjima moguće je ugrabiti last minit za oko 400 evra. Usluga obuhvata noćenje sa doručkom.

Za Kubu polasci u novembru i decembru za 10 dana su oko 950 evra bez transfera, dok su ol inkluziv ponude za devet noćenja, bez transfera, od oko 1.200 evra.

Najimpresi­vnije ostrvo Indonezije, Bali, nudi egzotičan odmor, a cena jednog noćenja po osobi je od 59 do preko 90 evra. Prelepe plaže i planinski predeli Tajlanda su sinonim letovanja iz snova, poručuju turistički radnici. Najpopular­nije ostrvo je Puket, a noćenje u hotelu u studijskom apartmanu je od 86 evra po osobi. U pojedinim hotelima sa tri zvezdice noć u deluks sobama je po osobi 206 evra. Noćenje sa doručkom u Tanzaniji kreće se od 198 evra, dok je polupansio­n u luksuznije­m smeštaju od 379 evra. Paket aranžman koji obuhvata avio-karte, takse, transfer, polupansio­n za dve osobe, devet noćenja je oko 2.270 evra. Agencije nude i povoljnije aranžmane za ovu destinacij­u.

Većina dalekih egzotičnih destinacij­a pogodnih za zimsko letovanje ima u ponudi zanimljive fakultativ­ne izlete. Dvodnevni safari u Africi je oko 420 dolara, dok je poseta ostrvu Kornjača oko 40 dolara.

Na Kipru je last minit noćenje od 40 do 60 evra, a sedmodnevn­o letovanje na Sejšelima u novembru i decembru je oko 980 evra po osobi. U cenu su uračunate i avio-takse, transfer i doručak.

Treba imati na umu da su Sejšeli, Maldivi i pa i aranžmani na Tajlandu nešto jeftiniji za vreme kišne sezone, ali isto tako dešava se da budu povoljne vremenske prilike, zbog čega mnogi i rizikuju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia