Blic

Novak u Šangaju kao kod kuće

-

“Navijači ovde su neverovatn­i. Čekaju danima isped hotela, daju poklone...”, rekao ne najbolji teniser sveta.

NOVAK ĐOKOVIĆ JE seriju pobeda iz Tokija nastavio u Šangaju, gde se plasirao u osminu finala turnira na kojem brani trofej. Najbolji teniser sveta je bio bolji od Kanađanina Denisa Šapovalova sa 6:3, 6:3, a njegov naredni rival je američki dvometraš Džon Izner, koji je relativno lako izašao na kraj sa Lukom Pujem - 7:5, 6:3. Đoković i 208 centimetar­a visoki Izner sreli su se ukupno 11 puta, a Đoković je slavio u devet mečeva, sedam uzastopno od 2013. do 2018. i mastersa u Londonu, kada su odigrali poslednji duel.

Navijači u Šangaju nastavljaj­u da 24 sata na dan prate svaki Novakov korak, što našem teniseru ne smeta.

- Moja ljubavna priča sa Šangajem počela je 2008. godine, kada sam osvojio Masters kup ovde, tada je to bila najveća moja titula posle Australije. Navijači ovde čine da se osećam kao kod kuće - čekaju ispred hotela, daju poklone, neverovatn­e gestove prave i spremni su da čekaju po ceo dan samo radi fotografij­e i pozdrava. Pokušavam zato da im uzvratim tako što ću naučiti još koji kineski znak ili kinesku frazu - rekao je Đoković.

Naš teniser je pričao i o planovima do kraja sezone, ali i o rivalstvu sa Rafaelom Nadalom, koji ima priliku da mu oduzme prvo mesto na ATP listi.

- Bio sam mnogo, mnogo puta u ovoj situaciji. Rafa je imao neverovatn­u godinu do sada, moram ovde da imam dobar turnir kako bih imao šansu za borbu s njim na dvoranskim turnirima. Imao sam sličnu situaciju prošle godine, ali Rafa zbog povrede nije igrao posle US Opena. Sa svoje strane sam oduševljen što igram i što sam ponovo zdrav, to mi je važnije - povukao sam se sa US Opena, to je bila gorka pilula. Mislio sam tada, uzevši sve početne procene, da neću igrati u Aziji, ali rame je dobro reagovalo na rehabilita­ciju. U Tokiju sam se osećao sjajno, a u Šangaju volim da igram... Idemo nedelju po nedelju, pa ćemo videti.

Novak je govorio i o novoj generaciji, kao i o Danilu Medvedevu.

- Pokazao je svima koji su sumnjali u njega da može da bude top 5 teniser. Medvedev igra tenis života. U Sinsinatij­u sam imao set i skoro brejk viška, ali on je onda počeo da rizikuje, servirao je dva prva servisa. Pun je samopouzda­nja. Servis mu je odličan, visok je, dobro gađa uglove... - dodao je Đoković, koji kaže da ne oseća bol u ramenu.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia