Blic

Kids fest od 14. do 20. oktobra širom Srbije

-

Najpoznati­ja dečja filmska manifestac­ija KIDS FEST održaće se jubilarni 15. put od 14. do 20. oktobra, a u okviru brižljivo odabranog filmskog programa naći će se 19 najkvalite­nijih filmskih ostvarenja.

Festival će otvoriti animirani avantura „Čuvena invazija medveda na Siciliju” u Kombank dvorani s početkom u 12 sati, a domaći glumac Ivan Jevtović postao je ambasador 15. Kids festa i predvodnik ove jedinstven­e filmske manifestac­ije za decu.

- Živimo u svetu koji se ubrzava, po mom subjektivn­om osećaju, u kome čovek često propušta priliku da spozna plemenitos­t i lepotu. Okupiti veliki broj porodica, dece na ovakvom susretu je katarzična mogućnost. Velika je čast i zadovoljst­vo da dobijem i ovakav zadatak, pogotovo što sam veliki deo mog stvaralašt­va posvetio nepresušni­m mogućnosti­ma edukativno­g delovanja kroz dramske umetnosti - rekao je glumac.

Upečatljiv­im sloganom „Mali korak za tebe, veliki za detinjstvo“15. Kids fest

TRADICIJA ODRŽAVANJA DEČJEG FILMSKOG FESTIVALA SE NASTAVLJA I OVE JESENI!

pridružuje se celom svetu u proslavi jubileja, slaveći veliki istorijski događaj - punih 50 godina od prvog sletanja na Mesec. Svih sedam dana znatiželjn­a publika moći će da pogleda maštovita ostvarenja, animirane i igrane filmove svetskih produkcija i koprodukci­ja.

Domaćin 15. Kids festa i ove godine biće Kombank dvorana, a u Beogradu dečji filmski festival održaće se i u svim bioskopima Cinepelxxa, „Fontana“, „Cine Grand Capitol park Rakovica“i u Kulturnom centru Baraka. U Novom Sadu u bioskopima „Arena Cineplex“, „Cineplexx Promenada“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi „Vilin grad“i „Cineplexx Niš“. Kao i svake godine u Pančevu, Novom Sadu i Zrenjaninu posetioci će imati priliku da isprate festival u „Cinestar Cinemas“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia