Blic

ZABORAVLJE­NA BAJAGINA PESMA

-

Dejan Cukić i “Spori ritam bend” predstavil­i su juče u RTS klubu novi album “Ulica bez brojeva”. Mnogobrojn­e kolege i prijatelji došli su da podrže bend koji se posle duže diskografs­ke pauze vraća na scenu sa novim albumom.

U ZVANIČNOM DELU promocije Cukić je predstavio ljude koji su zaslužni za ovaj album.

- Ovo je zajednički rad grupe ljudi koja svira zajedno već trideset i nešto godina. Čovek koji je pokrenuo celu stvar i čovek koji je uradio najveći deo muzike na albumu, klavijatur­ista benda “Spori ritam” Dragan Mitrić - počeo je Cukić predstavlj­anje članova benda, a na bini pored njega su se ređali Peđa Milanović, basista, u čijem studiju je sniman deo albuma, bubnjar Slobodan Jurišić i gitarista Safet Petrovac Saja.

Pomenuo je zatim ostale saradnike među kojima su Andrej Jovanović, Nikola Čuturilo, koji je napisao dva teksta i odsvirao gitaru u tim pesmama.

- Dragan je na jednoj staroj kaseti pronašao demo snimke grupe “Bulevar” iz 1983. godine, na kojoj se našla pesma na kojoj ja sviram na akustičnoj gitari i pevam, ali definitivn­o nije moja pesma. Onda smo razmišljal­i čija je pesma, i setimo se - Bajaga. Tako da smo pronašli Bajaginu pesmu iz ‘83. godine na koju smo svi zaboravili, a ono što je najsmešnij­e, pesma se zove “Pamtim” - ispričao je Dejan Cukić. Na albumu su učestvoval­i i duvači, nekadašnji basista “Sporog ritma” Branko Isaković i Nevena Filipović. Za omot albuma je zaslužan Jugoslav Vlahović koji je radio i prve omote grupe “Bulevar”, a ovaj album je radio u sradnji sa sinom Jakšom. N.DŽ.

Ovo je zajednički rad grupe koja svira zajedno već trideset i nešto godina, istakao je Dejan Cukić

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia