Blic

KRUŠEVLJAN­I DA NAPUNE STADION

meč Predrag Rajković pred sa Paragvajem (20.45)

- VELJKO IVANOVIĆ

Za teren Napretka me vežu lepe uspomene, tamo sam odbranio prvi penal za Crvenu zvezdu. Svi pričaju o baražu, ali mi verujemo da možemo i kroz kvalifikac­ije do Evopskog prvenstva, kaže mladi golman “orlova”.

Reprezenta­cija Srbije večeras (20.45) u Kruševcu igra prijateljs­ki meč protiv Paragvaja, kao uvertiru pred duel kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvu protiv Litvanije u Viljnusu (ponedeljak, 20.45). Selektor Ljubiša Tumbaković imaće protiv selekcije iz Južne Amerike pravu priliku da ukaže šansu pojedinim igračima sa manjom minutažom, a sve u smislu početka uigravanja ekipe za ono što je verovatno izvesna trasa ka kontinenta­lnom šampionatu - Ligi nacija. Šansa kroz kvalifikac­ije postoji, ali ona je posle svega viđenog, u domenu teorije.

Ujedno, pravo je vreme da među onima koji bi mogli da dobiju priliku protiv Paragvajac­a vidimo i golmana Remsa Predraga Rajkovića. Interesant­no,

Rajko ima posebnu emociju upravo prema stadionu Napretka.

- Igramo bliže mom gradu, ja sam živeo u Jagodini, a i vežu me lepe uspomene za Kruševac, tamo sam odbranio prvi penal za Crvenu zvezdu. Jedva čekam da se vratim tamo na utakmici protiv Paragvaja - poručuje mladi čuvar mreže.

Čini se da je pravi potez čelnika FS Srbije bilo i to da ovaj meč organizuje u Kruševcu, kako bi se malo promenila monotonija stalnog igranja u Beogradu, a i “čarapani” su poznati kao veliki ljubitelji fudbala.

- Ne sumnjam da će biti pun stadion,

Biće teško protiv Paragvaja, ali daćemo sve od sebe da pobedimo i što bolje se pripremimo za utakmicu u Litvaniji, ističe Rajković

to je lep doživljaj za ljude sa juga Srbije i zaista se nadam i verujem da će doći u velikom broju da nas podrže za kvalifikac­ione utakmice.

Duel dve reprezenta­cije trebalo bi da bude zanimljiv, pogotovo sudeći po rang-listi FIFA, na kojoj se “orlovi” nalaze na 35. mestu, dok su Paragvajci na koti 40. Uz šmek latinoamer­ičkog fudbala, moćemo očekivati i dobre poteze i goleadu.

- Biće teško, ali daćemo sve od sebe da pobedimo i što bolje se spremimo za utakmicu s Litvanijom i vidimo u kakvoj postavi ćemo igrati za baraž.

Upravo su Litvanci naredni rival Srbije, koja će put Viljnusa da se otisne u nedelju, a dan kasnije (20.45) ukrstiće koplja sa domaćinom.

- Igrali smo s Litvanijom dva puta u Ligi nacija i oba puta smo ih dobili, tako da dosta znamo o njima. Očekuje nas težak meč pošto ćemo igrati na veštačkom terenu, ali verujem da ćemo odigrati dobro i dobiti utakmicu.

Kako stoje stvari, “orlove” u martu čeka plejof Lige nacija, preko koga bi mogla do Evropskog prvenstva.

- Svi pričaju o baražu, ali mi verujemo da možemo i kroz kvalifikac­ije do Evropskog prvenstva. Realno, znamo da je to teško, pa se zato ujedno psihički i pripremamo za baraž - zaključio je Rajković.

 ??  ?? Reprezenta­tivni golman Predrag Rajković ove sezone blista u dresu francuskog Remsa i prema statistici trenutno je najbolji čuvar mreće u Evropi računajući i „lige petice“
Reprezenta­tivni golman Predrag Rajković ove sezone blista u dresu francuskog Remsa i prema statistici trenutno je najbolji čuvar mreće u Evropi računajući i „lige petice“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia