Blic

Meta napada bombom do jula bio na robiji

- M. Brkić, B. Bogosav

Lazar Vukićević (30), za kojeg se sumnja da je bio meta napada bombom, koja je postavljen­a ispod “poršea” na Vračaru, pre tri meseca izašao je iz zatvora zbog napada na Nikolu Vavića.

NA AUTOMOBIL MILORADA Vukićevića, oca Lazara Vukićevića, postavljen­a je bomba koju je za sada nepoznati napadač aktivirao u trenutku kada je Lazar izašao iz dvorišta kuće. “Porše” je bio parkiran ispred kuće Vukićevića u Riječkoj ulici na Vračaru, a Lazar se, prema saznanjima našeg lista, nalazio na svega nekoliko metara udaljenost­i kada je vozilo dignuto u vazduh. I dalje se ispituje motiv napada i da li je meta bio upravo Lazar, koji je najčešće vozio očev automobil, a koji je inače poznat po napadu na Nikolu Vavića (27), brata vođe navijačke grupe “Alkatraz” Aleksandra Vavića, kada je ovaj upucan u nogu ispred jednog beogradsko­g kluba na Terazijama. Kako “Blic” saznaje, Vukićević je odslužio zatvorsku kaznu za krivična dela koja su mu se stavljala na teret nakon ovog događaja, a na slobodu je pušten pre tri meseca, u julu ove godine. Kako je “Blic” već pisao, sukob dve grupe muškaraca u jednom beogradsko­m klubu u januaru 2017. godine prerastao je u pucnjavu na ulici u kojoj su ranjeni Nikola Vavić i Miloš Nikolić. Lisice na ruke stavljene su Lazaru Vukićeviću, a u istrazi koje je najpre vodilo Više tužilaštvo na teret mu se stavljalo teško ubistvo u pokušaju. Međutim, ovaj predmet dostavljen je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu na postupanje, a Vukićeviću se na teret stavljaju krivična dela nedozvolje­na proizvodnj­a, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­ih materija i dva krivična dela laka telesna povreda na štetu Vavića i Nikolića. Vukićević je u avgustu iste godine zaključio sporazum o priznanju navedenih krivičnih dela sa ovim tužilaštvo­m. Sud je prihvatio ovaj sporazum i Vukićević se ubrzo našao i iza rešetaka radi odsluženja kazne.

Kako je “Blic” već pisao, Vukićeviću je izrečena jedinstven­a kazna zatvora u trajanju od godinu dana i osam meseci, kao i obavezna mera bezbednost­i oduzimanje predmeta.

Kako je “Blic” prvi pisao, Milorad i Lazar Vukićević dali su izjave u policiji nakon eksplozije njihovog “poršea”.

 ??  ?? Pod automobil „Porše“Postavljen­o oko kilogram Plastičnog eksploziva
Pod automobil „Porše“Postavljen­o oko kilogram Plastičnog eksploziva
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia