Blic

/A67 )/A* )/<,1*

-

Američki film iz 2017. godine. Glavni likovi su Lari, Sal i Ričard - tri ratna druga iz Vijetnama, koji se okupljaju posle tri decenije na molbu jednog od njih. Povod je i više nego tužan jer je Larijev sin poginuo u Iraku (radnja priče je u tom periodu). Lari, Sal i Ričard se nisu videli od vijetnamsk­og vojevanja, pa njihovo uklapanje u poznim godinama ne ide baš lako... Izvanredni režiser Ričard Linklater („School of rock“, „Boyhood“) sa lakoćom vodi priču o nepotrebni­m američkim ratovima i posledicam­a na običnog čoveka. Iako je ovo pre svega ljudska drama, Linklater ubacuje mnogo komičnih komentara preko jednog od likova, a to je džangrizav­i alkoholiča­r Sal, koga sjajno tumači Brajan Kreston (legendarni profesor hemije Volter Vajt iz serije „Breaking bad“). Upravo njegove britke opaske najbolje opisuju američko društvo koje se ništa nije promenilo od 2003. godine, kada je predsenik bio Džordž Buš mlađi, u odnosu na sada kada Donald Tramp vlada. Poznati glumci, Stiv Karel u ulozi ucveljenog oca i Lorens Fišburn u ulozi sveštenika, doprinose povoljnom utisku pri gledanju ovog nepretenci­oznog antiratnog filma. Holivud ume da se bavi ovakvim i sličnim temama od „Coming home“iz 1978. sa Džonom Vojtom do „First blood“sa Staloneom u prvom filmu o Rambu. U centru pažnje su uvek sam akter rata i nemogući povratak u normalan život ili patnja njegove porodice, kao u Linklatero­vom filmu. Američka vlada stalno otvara nova ratna područja, tako da ćemo se još nagledati filmova o traumama ratnika i njihovih najbližih. Producenti koji često imaju dobre zarade od tih filmova, kao i vojna industrija, verovatno sa blagim osmehom kažu sebi u bradu: „God bless America“. „Last flag flying“

OCENA IMDB

Zbog uloge u filmu „Vojna akademija“nisam išla kod vojnog psihijatra

Nina i Kičić su i privatno veoma dobri prijatelji, a energija na setu je bila odlična. Ona se veoma dobro uklopila u ekipu - kaže za naš list izvor blizak glumcima.

Mlada glumica prihvatila je poziv kolege da u njegovom filmu “Realna priča” tumači lik njegove supruge. Publika će glumicu Ninu Janković kao Jadranku Radisavlje­vić moći da gleda već od novembra kada se očekuje premijera rediteljsk­og prvenca Gordana

Kičića, filma “Realna priča”. Nina je sa oduševljen­jem dočekala vest o snimanju komedije za koju je scenario takođe napisao Kičić koji u svom filmu igra i glavnu mušku ulogu. Budući da je naš popularni glumac dugo radio na ovom ostvarenju, očekivalo se da se napravi odlična priča, što je bio i njegov najveći zadatak.

- Nina i Kičić su i privatno veoma dobri prijatelji, a energija na setu je bila odlična. Ona se veoma dobro uklopila u ekipu, a na kastignu su odabrani gotovo svi naši dobri glumci. Ninine roditelje igraju Svetozar Cvetković i Katarina Gojković, publika će sigurno uživati u ovoj komediji-drami - kaže za naš list izvor blizak glumcima.

Glumica nam je potvrdila da je veoma uzbuđena zbog premijere, ali i da trenutno mnogo radi, što se odrazilo i na njenu kilažu.

- Smršala sam zbog mnogo rada. Nisam bila na specijalno­m režimu ishrane. Dosta radim, zato publika nije imala priliku da me vidi. Vidimo se već sledećeg meseca, na premijeri filma “Realna priča” - kaže Nina.

Inače, ona osim “Realne priče” trenutno igra i u “Vojnoj akademiji”, a kaže da joj nije bilo teško da se uklopi u ekipu. Vojni psihijatar je uloga koja joj je odlično “legla”:

- Nije mi bilo teško, cela ekipa je uigrana i lako smo se dogovarali. Nisam išla kod psihijatra zbog uloge.

Gordan Kičić kaže nam da je ovaj film bio veoma kompleksan, najpre jer je reč o rediteljsk­om debiju.

- Zanimljiv je postupak. Morate da imate više perspektiv­a u istom trenutku. Veoma je izazovan posao i ispunjavaj­ući. To je kao jedna velika slagalica koju sklapate, od trenutka kada u glavi imate ideju, pa onda sa piscima, glumcima, scenografi­ma... - objašnjava Kičić. Anastasija Čanović

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia