Blic

KAKO JE JOKIĆEV TRENERUVRE­DIO SALETA

- ALEKSANDAR PIJEVAC

“Gurali su ga na četvorku, mečeve je počinjao sa klupe. Mislim da je veoma uzbuđen što je to prošlo i što se vratio u tim u kojem se oseća lagodno”, kaže prvi stručnjak Nagetsa.

Problem sa Amerikanci­ma je što često sve kažu otvoreno i pravo u lice. Nama ovde se to ne sviđa i onda je potpuno normalno da reagujemo u stilu “ćuti, bre, šta ti znaš?!”.

Sve ovo je zbog rečenice Majka Malona, trenera Denvera, da je ”srećan što se završilo Svetsko prvenstvo u Kini i što se Jokić vratio u klub”. A zatim je dodao još nešto s čime će mnogi od nas možda i da se slože: “Nikolu su gurali na četvorku”.

Sad, na ovo možemo da gledamo kao trljanje na nos bivšem selektoru Aleksandru Đorđeviću i mešanje u posao. Mada, ne vidimo šta bi Malon imao od toga? Sa druge strane, možda ovaj drugačiji pogled na istu sliku može da nam pomogne u budućnosti, pogotovo što još nismo dobili novog stručnjaka na klupi.

- Razočarava­juć nastup. Gurali su ga na četvorku, mečeve je počinjao sa

klupe. Sad je na mestu gde zna kako se igra, na koji ga način koristimo. Ovo nije zamerka Srbiji, Saša Đorđević je sjajan trener, ali mislim da je Jokić srećan što je ponovo sa nama - rekao je trener Denvera.

Utisak je da moramo ozbiljno da shvatimo reči čoveka koji četiri godine radi i bukvalno živi sa Jokićem. Pitanje na koje je potrebno da odgovorimo glasi: Da li nam je u reprezenta­ciji potreban Jokić iz Denvera? Ako je odgovor pozitivan, onda je Malon najbolji sagovornik. Ali ako hoćemo da ga stavimo u kalup i da promenimo njegovu igru, onda...

Važnu stvar koju moramo da shvatimo je i da se vremena menjaju. Imamo sve više igrača

u NBA ligi koji rade i žive u drugačijem svetu. A biće ih sve više. Nekada je napad trajao 30 sekundi i nije bilo trojke. Prihvatili smo promene i šta se dogodilo... i dalje smo doktori za basket. Jokić bi možda trebalo da bude presedan. Da, znamo da se rutina nije menjala ni zbog Kiće, ni Praje, ni Divca... Svi su morali da jedu i spavaju kada im trener kaže. Nema tu ništa loše, ali... Ljudi, 2019. je. Milvoki je izdvojio 3,5 miliona dolara kako bi svom najboljem košarkašu Janisu Adetokumbu u tim doveo brata Tanasisa. Da li će Tanasis da im donese titulu? Iskreno, teško. Ali će vanserijsk­om Janisu pomoći da se oseća prijatnije, kao kod kuće... A onda je i NBA prsten bliži. Nema ništa loše u tome da Nikola propusti trening i ode na hipodrom. Sigurni smo da za tih 45 minuta neće zaboraviti da igra. Kao ni Bogdan, Marko, Boban, Vasa... Nikola je petica i samo kao takav može da bude pravi Nikola. Sve ostalo je... Tanasis.

NAS PODSEĆA DA DOLAZE KOŠARKAŠA KOJE GENERACIJE MLADIH

NE VOLE DA IH STAVLJAJU U KALUPE

Ovo nije zamerka selektoru Srbije, Saša Đorđević je sjajan trener. Nikola je sada na mestu gde zna kako se igra i na koji način ga koristimo

 ??  ?? trener denvera majk malon zamerio je selektoru aleksandru Đorđeviću da je nikolu jokića forsirao kao Četvorku na svetskom prvenstvu u kini
trener denvera majk malon zamerio je selektoru aleksandru Đorđeviću da je nikolu jokića forsirao kao Četvorku na svetskom prvenstvu u kini
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia