Blic

SERGEJ: MOJ SARADNIK HTEO DA UZME MITO 500.000 EVRA

-

SMENJENI ALEKSANDAR SA FUNKCIJA SE NE NAVODI PAVLOVIĆ I MILAN ŽUNIĆ, ALI DA LI TO IMA VEZE SA OPTUŽBAMA ZA MITO

Sergej Trifunović optužio je juče svog saradnika, koga nije imenovao, da je želeo da primi mito od pola miliona evra. Trifunović je na Tviteru objavio da je taj novac prvobitno njemu nuđen i da je on odbio.

TRIFUNOVIĆ JE OBJAVIO je na svom Tviter nalogu da je došlo do promena u njegovoj stranci, te da su neki ljudi smenjeni, i to iz dva razloga: jedni nisu radili dobro svoj posao, drugi su želeli da uzmu mito od pola miliona.

O imenima smenjenih nije bilo reči u samoj objavi, ali se u zvaničnom saopštenju stranke navodi da je reč o Aleksandru Pavloviću i Milanu Žuniću. Ime osobe koja je navodno htela da uzme mito, međutim, ostalo je skriveno. Ista situacija je i sa identiteto­m onoga ko je navodno nudio mito.

Nakon objave koja je izazvala brojne komentare, Trifunović je za “Blic” još jednom potvrdio da je priča autentična.

- Neću da kažem ko mi se obratio, jer to ne mogu kako ne bih u lošu situaciju doveo nedužne ljude, ali jeste, mi nuđen novac za pokret, iznos je pola miliona evra ukoliko pristanem da budem opozicija koja će da govori ono što vlasti odgovara - rekao je on i dodao:

- Cena je pala, mogu vam reći. Dok sam bio samo glumac, nudili su mi dva miliona samo da ćutim. Ili se više nema para, ili je reč o nekoj

drugoj vrsti gadosti o kojoj ni ne želim da razmišljam.

Ovim povodom saopštenje­m oglasio se i sam pokret, navodeći da je na sednici predsedniš­tva Pokreta slobodnih građana smenjen poverenik za Beograd Aleksandar Pavlović, iz razloga koji su organizaci­one prirode. Takođe, ostavku na funkciju šefa IO podneo je Milan Žunić, iz brojnih razloga, kaže se u saopštenju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia