Blic

MIĆANOVIĆ: TEŠKO JE BITI RODITELJ U DANAŠNJE VREME

Glumac kaže da polaže nadu u mlađe generacije, nadajući se da će biti mudrije, ali se ujedno brine za njihovo odrastanje u ovom brzom vremenu. Kao otac dve ćerke, kaže da je u stalnoj borbi.

- FILIP JOVANOVIĆ

Dragan Mićanović jedan je od vodećih likova u seriji “Dug moru”, koja priča o porodici, ljubavi i emocijama. Zato smo sa njim razgovari o svemu tome. Kao otac dve ćerke, dvadesetog­odišnje Ive i petnaestog­odišnje Lene, koje je dobio u braku sa koleginico­m Anom Sofrenović, proživljav­a sve roditeljsk­e strahove.

- Teško je u današnje vreme biti roditelj. Borba je neprestana. Svako vreme ima svoje... Ali ovo je jako brzo. I sve se brzo dešava. Tako da u letu sve treba hvatati. Svi smo izgubljeni od poslova od briga. Čovek se snalazi, ali mora da veruje mlađim generacija­ma, onima koji dolaze iza nas, da će biti mudrije, pametnije od nas. Možemo samo da se nadamo da će tako biti. Serija “Dug moru” upravo ima jednu takvu priču. Ljubav, emocije i porodica, što je negde čoveku i privatno najbitnije?

- U pravu ste. Srž mog lika je odnos i briga za svoje dete i velika odgovornos­t koja mi je pala na pleća i veliki dug koji imam prema istini. Treba da joj saopšti istinu od koje je bežao godinama. Ali doći će na naplatu. Istina će morati da izađe na videlo. Da li istina u privatnom životu izađe uvek na videlo?

- Istina je blagotvorn­a i lek je ponekad. Čovek misli, ako stvari stavi pod tepih, da će se sve to zaboraviti. Kad tad taj crv u glavi proradi. Iz iskustva znamo da to ne izlazi dobro na kraju. Istina može biti lek. Serija “Dug moru” se snimala godinu dana, a scenario se radio u hodu, što je neuobičaje­no. Kako ste reagovali na to?

- Nisam mnogo razmišljao s obzirom na to da je reditelj Goran Gajić. Bila mi je želja odavno da radim s njim i

Svi smo izgubljeni od poslova, od briga. Čovek se snalazi, ali mora da veruje mlađim generacija­ma, kaže Dragan Mićanović

na moje veliko zadovoljst­vo sarađivali smo predivno na ovom projektu. Radili smo na divnim lokacijama sa dobrom ekipom što iza i ispred kamere, tako da će mi ovo snimanje ostati divna uspomena. U moru hiperprodu­kcije i serija koje imaju po 150 epizoda, ova je svedena na svega 12. Da li je to prednost ili mana?

- Ova serija ima specifičan ritam koja će se razlikovat­i od dosadašnji­h serija koje smo imali prilike da gledamo. Za ovu seriju je potrebno vreme da se ispriča i da se prikaže malo atmosfere tog divnog kraja u kojem smo snimali Luštice, posle će se prebaciti priča i u Beograd. Ritam serije na kojem je Goran insisitrao je lagano, ali melje. Polako vas uvodi u priču i obzimaju te mistika koja prati sve vreme ove kadrove.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia