Blic

Solskjer: Uživali smo na meču u Humskoj

-

VELIKI GOSPODIN ISPAO je Ole Gunar Solskjer u očima Partizanov­aca. Em je tokom dvodnevnog boravka u Beogradu uporno odbijao da se „upeca“na udicu rasizma koju su zabalaciva­li Englezi, em je pohvalio publiku na stadionu u Humskoj odmah posle meča, a da to nije bila kurtoazija, pokazao je po povratku na Ostrvo, nastavivši indirektno da veze pohvale na račun “grobara” i organizaci­je utakmice trećeg kola Lige Evrope.

- Kad igramo utakmice

Premijer lige, ne suočavamo se s atmosferom kakva je bila u Beogradu. Smatram da je u onakvom ambijentu našim talentima Brendonu Vilijamsu i Džejmsu Garneru poraslo samopouzda­nje tokom 90 minuta. Posle onoga kako su dobro odigrali pred zastrašuju­ćom publikom u četvrtak ne bi smeli da imaju problema da gostuju bilo gde u Engleskoj - rekao je

Solskjer.

“Atmosfera u Austriji mi je ostala u srcu”, iskren je odlični defanzivac crveno-belih.

Crvena zvezda je u pet dana prošla put od 0:5 do 5:0. Pobeda nad Radnikom sigurno ne može da bude uteha za poraz od Totenhema, ali za lidera Superlige je u ovom trenutku najvažnije da osvaja bodove i povećava prednost u odnosu na pratioce. Za Ligu šampiona ima još vremena.

Meč u Surdulici je potvrdio koliko El Fardu Ben nedostaje crveno-belima na evropskoj sceni. Ne samo zbog golova, a postigao ih je dva, već zbog uticaja na igru. Od Bena je, praktično, počinjala svaka akcija i ne čudi da je Zvezda stigla do laganih pet golova. Prava je šteta što nije prijavljen za Ligu šampiona, ali to može da se ispravi u drugom delu sezone, pod uslovom da Zvezda obezbedi zimu u Evropi.

Radnik će ostati i u lepom sećanju Milošu Degeneku koji je odigrao jubilarni, 50. meč za Beograđane. Degenek je debitovao 17. jula prošle godine protiv Spartaksa u prvom kolu kvalifikac­ija za LŠ, a na 50 mečeva doživeo je samo osam poraza - sedam u Evropi i jedan u Superligi, od Partizana.

- Odigrao sam dosta utakmica i mnogo mi je drago zbog toga, jer sam ja došao ovde da bih igrao i pomagao timu onoliko koliko mogu. Želeo sam da napredujem i da svaka partija bude bolja od prethodne, što sam negde i uspeo. Uvek dajem maksimum, volim da kažem 150 odsto mogućnosti. Drago mi je što sam u kratkom roku stigao do 50 utakmica i neću da stanem na tom broju, već da nastavim da predstavlj­am Zvezdu, zajedno sa saigračima, kako u Evropi tako i u nacionalno­m šampionatu, jer je to ono što priliči tako velikom klubu kao što je Crvena zvezda, da bude najbolja. Koliko god da budem odigrao biću zadovoljan, voleo bih da broj bude mnogo veći i da pokažem da mogu još da pružim našem klubu – rekao je Miloš Degenek. Australijs­ki reprezenta­tivac je u januaru napustio „Marakanu“i otišao u Al Hilal, ali se i brzo vratio.

- Kada sam stigao pre nešto više od godinu dana u Crvenu zvezdu, imao sam želju da igram svaku utakmicu, da se dokažem i pokažem kvalitet, kao i da pomognem klubu koliko god mogu. Vodio sam se time da vratimo Zvezdu na pobednički put, na staze slave gde ona to sigurno zaslužuje. Uz Božiju sreću mi smo to i učinili, naš klub sada igra najelitnij­e takmičenje drugu godinu zaredom i to je ono što mi uvek izmami osmeh na licu.

 ??  ?? degenek je u salcburgu dva puta asistirao benu za :
degenek je u salcburgu dva puta asistirao benu za :
 ??  ?? ole gunar solskjer je pohvalio navijače partizana na atmosferi
ole gunar solskjer je pohvalio navijače partizana na atmosferi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia