Blic

Oteli su mi dete, držali ga u lancima prislonili mu pištolj na slepoočnic­u

-

„Ono što se meni desilo ovog vikenda ne bih želeo ni najgorem neprijatel­ju da se desi. Dete su mi oteli, vezali lancima i držali pštolj uperen u slepoočnic­u.“

G. M., OTAC P. M., obratio se medijima juče po podne ispred policijske stanice u Staroj Pazovi. On je rekao da je njegov sin otet u Ulici Branka Radičevića, kada su ga otmičari vezali lancima i, prema njegovim rečima, par stotina metara od mesta otmice odveli ga na igralište.

- Oni su preko njega pokušali da ostvare kontakt sa starijim sinom, da bi namamili i njega. Međutim, po porukama koje ne liče a obraćanje mlađeg deteta starijem, stariji je posumnjao nešto. Stariji je onda pokušao da ga kontktira, da ga čuje, međutim, mlađi brat mu se nije javio jer mu oni nisu dozvoljava­li. A sve vreme mu je bio uperen pištolj u slepoočnic­u - kaže otac P. M.. On dodaje da je P. M. bila navučena maska, da su mu govorili šta će da radi i kako će da se ponaša. - Dozvolili su mu posle da komunicira sa bratom porukama, 4-5 poruka, koje nisu ličile na reči mlađeg sina, što je stariji primetio. Poslao mu je poruku sa pitanjem gde se nalazi, a mlađi mu je odgovorio da se nalazi na igralištu. Stariji sin oišao je sa drugarom iz kontrasmer­a nakon poruke da mlađi sin ima probleme sa devojkom koje ne može da reši i da dođe brat da mu pomogne. Kakvi su to problemi sa devojkom sa 13 godina... - kaže G. M., i dodaje da je tada stariji sin posumnjao i kada je, kako dodaje, prošao tuda kolima i ustanovio da ih nema nigde, probao je opet da dobije P. M. rekavši mu da dođe u centar gde je dosta frekventno, međutim, on tada nije odgovarao. Tada je bilo oko 23.30 sati. - Supruga je probala da dobije sina i dobila ga je i u razgovoru sa njim pokušala je da ustanovi šta se događa, jer je reč o detetu koje nikada nije zakasnilo i koje je odgovorno. Supruga je isto posumnjala da se nešto dešava, dopustili su mu da razgovara, pitala ga je gde je, on joj je rekao: “Mama, tu sam na pažiću” (igralište), sad ću kući, i tog momenta oni su mu ponovo navukli neki džemper i spremali su se da ga odvedu i ona je čula „nemojte mi stavljati to na glavu“i tu se gasi telefon i gubi se svaki kontakt sa njim - dodaje G. M.. On je rekao da su potom prijavili policiji nestanak svog deteta. P. je pronađen 20 sati kasnije u napuštenoj vikendici u Belegišu.

- Dete je pronađeno nekih desetak minuta pre ponoći gde su ga Dragan Kovačević i ministar Nebojša Stefanović preuzeli, zahvaljuju­ći specijalni­m jedinicama koje su ga izvukle iz tih prostorija na obali Dunava. Hvala milom bogu, predsednik­u države, Nebojši Stefanović­u, načelniku UKP Dejanu Kovačeviću, kriminalis­tičkoj policiji i čoveku koji mi je doneo najradosni­ju vest. Hvala načelniku Sremskog okruga Đuri Mandiću, načelniku policijske uprave Stare Pazove Zoranu Laziću - rekao je G. M.

 ??  ?? preživeo porodičnu dramu: g. m.
preživeo porodičnu dramu: g. m.
 ??  ?? ocu nestalog dečaka život stao dok sledećeg dana nije zagrlio sina
ocu nestalog dečaka život stao dok sledećeg dana nije zagrlio sina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia