Blic

Bojkot čvrst kao kamen

- JANKO VESELINOVI­Ć PREDSEDNIK POKRETA ZA PREOKRET

Odluka o bojkotu koju je doneo Savez za Srbiju je čvrsta kao kamen i izbori na proleće ne mogu biti legalni jer se oni organizuju suprotno Ustavu i zakonima, po kojima je pravo građanina da slobodno glasa na izborima. Te slobode nema, niti ima slobodnih medija na kojima bi građani mogli da se objektivno informišu o stanju u Srbiji.

Neprihvatl­jivo da se čak i deca koriste u političke svrhe i zato pozdravlja­m hrabru odluku đaka iz hora novosadske gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” da ne pevaju Aleksandru Vučiću. Da li je moguće i istinito da je i oteti dečak iz Pazove zloupotreb­ljen u stranačke svrhe, da li je tačno da je dečak satima čekao da bude vraćen roditeljim­a dok se ministar Nebojša Stefanović ne vrati sa stranačke proslave kako bi on dete vratio roditeljim­a?

Građani nemaju razloga da se boje jer mogu samo da izgube okove. Čega ima da se plaše bolesni koji, ako nemaju para ne mogu da se leče, čega da se plaše seljaci kojima su subvencije smanjene sa

12.000 na 4.000 dinara ili majke i očevi čija su deca pobegla iz Srbije trbuhom za kruhom? Slobodu nam niko neće doneti i ona će biti samo naša i zato će biti slađa. Nećemo dugovati Merkelovoj, Trampu, a ni Putinu, pa ni Vučićevom prijatelju Sorosu ili prinčevima iz Emirata. Niko od njih neće nas pozivati na kanabe i diktirati nam da im damo teritoriju ili da damo najplodnij­u zemlju u Srbiji. Ono što su nam oteli poput PKB-A, Karađorđev­a, aerodroma, izvorišta vode uzećemo nazad, a njima ćemo vratiti njihov novac. Pošteno, jer nismo mi od njih dobili novac, luksuzne „mercedese“i drugo. I više će nas poštovati jer licemere i lažove niko ne voli.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia