Blic

REKAO DRUGOVIMA DA VOZE LEŠ I OTARASE GA SE

- B. Bogosav

Nikola Kovačević (30), osumnjičen da je pokušao da sakrije telo Milice Stanojević (28), bio je ranije sa preminulom u vezi, o čemu svedoče komentari na društvenim mrežama.

FEJSBUK PROFIL PREMINULE Milice Stanojević prepun je fotografij­a koje je delila sa pratiocima.

Među njima, nalaze se i one ispod kojih je Nikola Kovačević, osumnjičen da je njeno beživotno telo pokušao da sakrije.

Navodno, na osnovu komentara koje je postavljao, preminula i on imali su turbulenta­n odnos, te su posle nekog vremena nakon raskida veze nastavili da se druže i viđaju sve do njene smrti.

Kovačević je uhapšen još u četvrtak uveče, nakon što je nađeno telo devojke čiji nestanak su roditelji prijavili 17. oktobra. Devojka se, kako se sumnja, predoziral­a u stanu u Bloku

63, koji koristi Kovačević.

Telo je nađeno u gepeku „sitroena c5“na parkingu u Nehruovoj ulici kod broja 95, a u vozilu su bila četiri momka, osumnjičen­i Kovačević i njegovi drugovi Ivan V., Miloš G. i Dušan D. Tada je klupko nestanka, smrti i skrivanja Miličinog tela, počelo da se odmotava.

Kovačević je u prvom iskazu policiji priznao da je hteo da se oslobodi tela

i da ga baci na mesto gde ga niko ne bi našao, ali da Milicu nije ubio, već se predoziral­a.

- Milica je često dolazila kod njega u stan, gde su se drogirali, ona se pre nekoliko dana predoziral­a i preminula - naveo je izvor „Blica“.

Njega je tada, kako je rekao policajcim­a, uhvatila panika, „plašio se da pozove policiju i Hitnu pomoć“, pa je razmišljao šta da uradi sa telom.

Prema prvobitnoj izjavi Kovačevića, kada je telo počelo da truli i da se od njega širi neprijatan miris, pozvao je prijatelje da mu pomognu da se otarasi tela. Odlučili su da telo stave u krevet i tako ga iznesu iz zgrade, međutim, po svemu sudeći, umorili su se pa su krevet ostavili na drugom spratu, a telo izneli u kesi...

Kovačević je naveo da

je, da bi imao dokaz da nije ubio Milicu, napravio nekoliko fotografij­a njenog beživotnog tela i to njenim telefonom!

Dok su nosili telo, ono je počelo da se raspada, pa su se Kovačević i njegovi saučesnici uspaničili. Tragovi krvi ostali su vidljivi u zgradi i liftu, a muškarcima je pakleni plan propao kada ih je neko od stanara prijavio policiji da „izgleda kao da iznose telo iz zgrade“.

Policija je brzo došla na lice mesta, u zgradi je pronađena Miličina torba, dokumenta i mobilni telefon sa fotografij­ama njenog tela koje su napravili!

Policija je okupirala ceo blok 63 i započela potragu za muškarcima i telom. Telo je pronađeno u gepeku Kovačeviće­vog automobila, a mladići, koji su krenuli da ga odvezu na neku zabačenu lokaciju, bili su u kolima. Ubrzo nakon toga uhapšen je i Kovačević.

 ??  ?? uhapšeni nikola nekoliko dana mrtvu devojku držao u stanu, a zatim je izneo u automobil
uhapšeni nikola nekoliko dana mrtvu devojku držao u stanu, a zatim je izneo u automobil
 ??  ?? Čeka se obdukcioni nalaz umrle milice stanojević
Čeka se obdukcioni nalaz umrle milice stanojević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia