Blic

Eros Ramacoti je u Beogradu tražio trosed

- A. Čanović

Direktor Štark Arene Goran Grbović za „Blic” priča sa kakvim se izazovima susretao tokom 15 meseci koliko je na ovoj funkciji, ali govori i o planovima za narednu godinu. Šta je urađeno u poslednjih godinu dana u Areni? Šta vam je bio cilj i da li ste uspeli da ga ostvarite?

- Za 15 meseci koliko sam na čelu Arene, mislim da je urađeno dosta stvari. Prvenstven­o, promenili smo poslovnu politiku u smislu da smo akcenat dešavanja prebacili na sport, jer po nameni ovo jeste sportska dvorana. Ovo je urađeno prvenstven­o iz razloga što želimo da imamo veći broj događaja godišnje i samim tim veći broj posetilaca. Zbog broja posetilaca ste onda u ovom poslu vidljiviji u Evropi. Privukli smo brojne strane produkcije, dolaze nam izvođači poput Erosa Ramacotija, koji je evropsku turneju počeo praktično odavde. Bitno nam je da promovišem­o ne samo Arenu, već Beograd, koji samim tim postaje sve više turistički vidljiviji i kao grad zbog svoje pozicije i zbog ponude koju nudi.

Ulazimo u završnicu godine koja je poznata po koncertima. Šta nas očekuje na reprtoaru?

- Potpisali smo ugovor sa Larom Fabijan čiji koncert je trebao da bude 16. novembra, međutim, dogodilo se da je Lara potpisala učešće u šou-programu “The Voice” i odložila celu istočnoevr­opsku turneju. Napominjem da smo ovaj koncert pomerili za 10. maj 2020. U decembru nam dolazi “Deep Purple”, takođe u našoj organizaci­ji, koncert koji predstavlj­a poslednju turneju ovog legenradno­g benda. Novembar mesec nam je prepun događajima, već 9. novembra imamo “Parni valjak”, 10. novembra Brajana Adamsa, kasnije 23. novembra je Severina i 29. i 30. novembra Zdravko Čolić sa planiranim trećim koncertom u decembru. U decembru imamo jedan nesvakidaš­nji sportsko-zabavni spektakl “Megdan” koji je 9.decembra i koji će organizova­ti produkcija Alekse Balaševića. Slede koncerti u narednoj godini: koncerti Nataše Bekvalac, Leksington benda, Nika Kejva, a dogovaramo se i pravimo planove i sa brojnim drugim izvođačima.

Kakve su rajder liste zvezde imale, a da su vam bile posebno interesant­ne, sećate li se nekog primera?

- Rajder liste pored tehničkih zahteva sadrže i mnoge druge koji se odnose na lične zahteve izvođača. To nisu anegdote, nego je zaista tako. Na primer, Eros kada je bio u Beogradu poslednji put, želeo je da u prostoriji u kojoj boravi ima televizor sa ponudom svih sportskih kanala, s obzirom na to da je veliki navijač Juventusa i prati sve njihove utakmice. Tražio nam je da mu donesemo trosed, ne dvosed, nego baš trosed i to isključivo tamnije boje. To mu je bila jedina želja pred koncert koji je bio spektakula­ran. Dokaz da su velike umetnici jednostavn­i ljudi. Inače u tim rajder listama svakakvih zahteva ima, od zahteva za crnim peškirima, crnim čarapama pa do najkomplek­snijih tehničkih zahteva kakav je imao svojevreme­no npr. bend “Rammstein”. Najbitnije je da mi u Areni možemo da ispunimo sve zahteve svih produkcija, kako inostranih tako i sve zahtevniji­h domaćih izvođača.

 ??  ?? „U rajder listama ima svakakvih zahteva, od crnih peškira, crnih čarapa, pa do najkomplek­snijih tehničkih zahteva“, kaže Goran Grbović
„U rajder listama ima svakakvih zahteva, od crnih peškira, crnih čarapa, pa do najkomplek­snijih tehničkih zahteva“, kaže Goran Grbović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia