Blic

Putovanja skupo koštaju

- JELENA MEDIĆ

Stalno se selimo i nemamo vremena za trening, rekao je košarkaš crno-belih.

POSLE EUFORIJE NAKON Lokomotive, Partizan je dobio “vruć šamar” u Stožicama. Po drugi put Beograđani su poraženi u Sloveniji, od Olimpije Cedevite.

Međutim, ne pamti se da je jedan tim četiri puta uzastopno igrao na strani, kao ni da je poslednjih devet utakmica odigrao u devet različitih dvorana. Ipak, to ne može da bude alibi.

- Od silnih gostovanja i putovanja nemamo vremena za trening, koji je ovoj ekipi preko potreban. Imamo dosta rezervi u napadu, a i odbranu u Ljubljani nismo odigrali kako treba. Bez kontakta i čvrstine i, ako smo do pola četvrte četvrtine, bili u igri. Dozvolili smo im da nametnu svoj ritam - kazao je Nemanja Gordić.

On kaže da je ipak zadovoljan učinjenim.

- Na četiri teška gostovanja imamo dva poraza od jako neugodnih ekipa, ali i dve pobede. Moramo ispraviti ove greške, ima još da se igra. Nisam čovek koji priča o sebi.

Treba se dići, duga je sezona, prave stvari tek predstoje. Na nama je da maksimalno odrađujemo treninge, a kada ih više bude, biće i bolje kaže Gordić.

Očigledno je da Partizan ima problem u reketu. Stipanović i Cirbes nadjačali su i izmorili Mozlija. Parahuski se traži i čeka, kao i Pejners. Ali, vremena za ispravke nema, jer Partizan u sredu gostuje Limožu.

- Nema vremena za tugovanje. U nedelju smo sleteli u Beograd i odmah smo produžili za Francusku. Limož je neugodan, posebno na svom parketu. Uvek je teško tamo jer imaju tradiciju i navijače koji poznaju košarku - dodao je Gordić.

Beograđani su jedinu pobedu u Evroligi upisali protiv turskog predstavni­ka, a sada ih u petom kolu očekuje prošlosezo­nski finalista.

Posle četiri vezana poraza, po dva u ABA i Evroligi, Crvena zvezda je konačno pobedila. U Železniku je u 4. kolu na Jadranu pala Mega, te je ekipa Andrije Gavrilović­a, posle dosta turbulenci­ja, zabeležila važan trijumf. Trijumf koji će Branku Laziću i drugovima ubrizgati injekciju samopouzda­nja i energije pred paklenu sedmicu u kojoj ih očekuju čak tri utakmice. Prve dve, protiv Efesa (večeras, 18.30) i Himkija (četvrtak 19 sati), biće odigrane u razmaku od 48 sati, a onda ih za vikend čeka put u Zagreb, gde će u nedelju odmeriti snage sa Cibonom.

Crveno-beli će pokušati da iznenade prošlogodi­šnjeg finalistu Evrolige. Ovo će im biti sedmi duel, a turski predstavni­k vodi sa 4:2 u pobedama.

Andrija Gavrilović će i večeras biti prvi trener, a igrači se nadaju da će uspeti da zbiju redove i pokažu karakter. Jedan od onih koji pružaju standardno dobre partije na početku sezone je Stratos Perperoglu, iskusni Grk u crveno-belom dresu.

On je u najavi večerašnje utakmice najpre prokomenta­risao dešavanja koja su obeležila prethodnih desetak dana u taboru svih na Malom Kalemegdan­u.

- Što se nas, košarkaša, tiče, mi treba da nastavimo da radimo svoj posao. Mi smo igrači i snosimo odgovornos­t na terenu za rezultate koje postižemo. Isto tako mislim da u ovom trenutku svi treba da napravimo iskorak i da budemo fokusirani na ono što radimo. Da igramo što bolje i da tako držimo stvari pod kontrolom - rekao je Perperoglu.

Na potpitanje koje bi tačno stvari trebalo da poprave, iskusni Grk, osvajač

Evrolige, istakao je:

- Na nama je da se skupimo, da se držimo zajedno. Mnogo radimo na odbrani, a potrebno je da ispravimo određene nedostatke i u napadu. Ali još je rano, tek je početak sezone, porazi se dešavaju. Ako mene pitate, mislim da su se neke stvari prerano izdešavale, ali tako je kako je. Na nama je da naporno radimo i da probamo da budemo sve bolji.

Perperoglu je otkrio i gde leži ključ svih potencijal­nih iznenađenj­a i skalpova koje bi on i njegovi saigrači mogli da naprave u Evroligi.

- Mi smo ekipa koja mora da igra zajedno, timski. Možda nemamo talenat kao neki veliki evropski timovi, ali ako igramo zajedno, možemo da uspemo. Ako budemo agresivni na obe strane terena, onda mo

 ??  ?? vasa micić je vođa efesa na parketu
vasa micić je vođa efesa na parketu
 ??  ??
 ??  ?? gordić veruje da partizan može do pobede nad limožom
gordić veruje da partizan može do pobede nad limožom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia