Blic

OTAC I SINOVI ORGANIZOVA­LI OTMICU DEČAKA

- MIROSLAVA BRKIĆ BOJANA BOGOSAV

Marko Jovišić (54) iz Stare Pazove i njegova dva sina, od kojih je jedan maloletan, uhapšeni su zbog sumnje da su oteli P. M. (13) iz Stare Pazove. Pored njih, zbog istog dela uhapšen je i Aleksa Mrđa (18) iz tog grada.

Kako se sumnja, oni su u subotu oko 23.30 sati u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi presreli trinaestog­odišnjeg dečaka koji je vozio bicikl, oteli ga i vezali, a zatim “puntom” odvezli u napuštenu vikendicu u Belegišu gde ga je čuvao L. J. (19), stariji sin Jovišića.

Prema prvim informacij­ama iz istrage, ovi muškarci osmislili su i razradili plan kako bi od roditelja dečaka Petra uzeli novac. Međutim, brzom reakcijom policije njihov plan je osujećen.

Kako je izjavio direktor policije Vladimir Rebić, porodica dečaka bila je od velike pomoći prilikom potrage za dečakom. Štaviše, njihova reakcija i spremnost da sarađuju ukazali su policiji na detalje koji su ih odveli direktno pred otmičare.

- Od neprocenji­ve važnosti je da se prvo policija informiše, a ne da se širi društvenim mrežama. Roditelji su dali inpute, brat je procenio da SMS koji je razmenio sa P. M. nije kucao on, već neko drugi. U kasnijem razgovoru sa majkom je rekao rečenicu koja je pokazala da nije ostao sa društvom. To su bili jasni pokazatelj­i da se radi o otmici - rekao je Rebić.

U narednih sat vremena od trenutka kada je majka prijavila nestanak P. M., angažovane su sve raspoloživ­e patrole, odmah je obavešten i viši javni tužilac, a pozvan je i načelnik policije. O slučaju je obavešten ministar i napravljen je plan akcije.

Policiji su pomogle kamere jer je preko njih identifiko­vano vozilo koje je moglo biti korišćeno u otmici.

- Sve patrole su imale zadatak da nađu to vozilo i ono je pronađeno. U njemu su bila dva lica. Oni su uhapšeni i na osnovu podataka koje su dali sužen je krug osumnjičen­ih - naveo je direktor policije.

Istakao je da je pre toga MUP obavio niz informativ­nih razgovora sa licima koja su mogla biti uključena, na osnovu kojih su tražili povod za otmicu.

Aktivnosti policije koja je češljala teren i zaustavlja­la vozila od trenutka kada je utvrđeno da se radi o otmici, kako smatra direktor policije, uticali su na to da otmičari nisu ni stigli da stupe u kontakt sa članovima porodice.

- Verujemo da je razlog otmice bio da se pribavi materijaln­a korist od roditelja. Policija je išla pet-šest kilometara kroz šumu i došla do lokacije gde je jedan od uhapšenih ukazao gde se P. M. nalazio. Dečak nije bio

vezan, ali jeste boravio 20 sati u nehumanim uslovima. On nije bio mučen i nije imao vidljive povrede. Bio je u svesnom stanju kada je pronađen - rekao je direktor policije.

Podsetimo, P. M. (13) u subotu uveče bio je sa svojim društvom, vozio je bicikl, a kada je krenuo kući, izgubio mu se svaki trag. On i njegov brat, kako nezvanično saznajemo, razmenjiva­li su poruke preko telefona i P. M. je odjednom prestao da piše. Njegov brat je posumnjao da nešto nije u redu, tako da je odmah sve ispričao roditeljim­a, a oni su, shvativši da im je dete nestalo, alarmirali policiju.

Građani Stare Pazove juče su bili u šoku zbog otmice koja se dogodila u njihovom mestu. U neverici pričali su o nemilom događaju, komentariš­ući porodicu otmičara.

Kako kažu, mladići su bili normalni i fini, međutim, bilo je očekivano da skrenu s puta.

- Pored oca koji je toliko bio u zatvoru, nisu mogli da budu normalni. Stariji sin je čak bio i na matematičk­im takmičenji­ma. Majka im je divna žena, nema bolje od nje. Deca su joj bila dobra oduvek, učestvoval­i su u pravljenju teretane na otvorenom - kaže jedan od komšija.

Tokom razgovora on se nadovezao na porodicu otetog dečaka.

- Svi znamo ko su Mitrovići. Oni su normalna porodica. Dečaka su sigurno oteli zbog novca, jer oni su imućni i dosta ljudi radi kod njih. Mitrović je poznat i po tome što zimi da svojih 2030 traktora da se očisti sneg. On ima mehanizaci­ju, njive, silose - ukazuje komšija.

Otac uhapšenog Alekse Mrđe, Aleksandar, kazao je za “Blic” da je njegov sin problemati­čan, te i da se tukao.

- Poznajem oca otetog dečaka. Zajedno smo odrasli. Treba da ga nazovem - rekao je Aleksandar i dodao da mu je sin uhapšen u automobilu koji je u vlasništvu Marka Jovišića.

 ??  ?? Uhapšeni nakon 20 sati od otmice: Marko Jovišić i njegova dva sina
Uhapšeni nakon 20 sati od otmice: Marko Jovišić i njegova dva sina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia