Blic

URADIĆEMO SVE DA BUDEMO PRVACI

Fudbaler Partizana posle pobede nad Spartakom (4:0)

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Nisam zvezda. Ima nas nekoliko koje navijači posebno vole. Svako ima svoje ljubimce i to je normalno Umar Sadik se ispromašiv­ao protiv Spartaka, ali je uspeo i da postigne gol, svoj deveti na 19 mečeva

„Moramo da ostanemo u vrhu kako bismo napali. Bio nam je potreban jedan ovakav meč posle Mančester junajteda”, rekao je ljubimac navijača crno-belih.

Nema šta, fudbalerim­a Partizana je bio potreban meč sa Spartakom (4:0). Ne toliko da na rivalu iskale bes, već da jednu utakmicu dobiju lagano, bez da nerviraju navijače i sebe. To je priznao i trener Savo Milošević koji sa Subotičani­ma nije želeo da eksperimen­tiše, već je izveo praktično sastav koji je igrao sa Mančester junajtedom.

- Ako se dobro sećam, ovo je prvi put posle evropske utakmice da smo relativno lako dobili. To je dobro po nas, jer kreće pakao, meč na svaka tri dana - rekao je Milošević.

Treneru crno-belih se, međutim, nije svidela konstataci­ja da su njegovi igrači, a pre svih Umar Sadik, promašili nekoliko stopostotn­ih prilika.

- Da ne pametujem mnogo, ali lako vam je da sedite gore i da mislite da je lako postići osam golova.

A, ko to može? U kojoj ligi? Možda Mančester siti - sumirao je Milošević.

Dobra vest je da su golove postigla četiri igrača, što je znak da su u Partizanu opasni i oni od kojih se to i ne očekuje.

- Zaista se osećamo dobro. Posle Mančestera bio nam je potreban meč da vratimo samopouzda­nje - izjavio je Suma.

Veliki broj mečeva, kao i reprezenta­tivne pauze, nisu odgovarale Partizanu, koji je izgubio od Voždovca i Mladosti.

- Svesni smo da to više ne sme da nam se dešava. Moramo stalno da držimo drugo mesto, da budemo u vrhu, kako bismo napali prvo. To je naš cilj!

Protiv Spartaka se videla i želja igrača da jedan drugome asistiraju, a ne samo da po svaku cenu postignu gol.

- To je dobro za tim. Mislim da baš treba da igramo kao što smo smo igrali sa Spartakom. Nismo bili sebični i trudili smo se da pronađemo saigrača koji je u boljoj poziciji. To je signal za sve.

Partizan u narednih šest dana očekuju dva derbija u Superligi, sa Čukaričkim (sreda) i Vojvodinom, a zatim ekipa putuje u Mančester.

- Mi smo Partizan i uvek idemo na pobedu. Ne gledamo da se zatvorimo, da čuvamo rezultat... Jer, kao što sam već rekao borimo se za prvo mesto i znamo kako moramo da igramo. Svesni smo grešaka koje smo pravili i to ne sme da se ponavlja.

Na kraju, Sejduba Suma je prokomenta­risao i činjenicu da je (konačno) postao ljubimac navijača.

- Nisam zvezda. Ima nas nekoliko koje publika posebno voli. Svako ima svoje ljubimce i to je normalno - poručio je Suma.

Sejduba Suma kaže da Partizan više ne sme da ispušta bodove, kao što je bio slučaj sa Voždovcem i Mladošću, i ne sme da dozvoli Zvezdi da stekne prednost

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia