Blic

OTETOG DEČAKA U STRAĆARI ČUVAO SIN OTMIČARA

-

Otmicu trinaestog­odišnjeg P. M. iz Stare Pazove osmislio je sugrađanin Marko Jovišić (54) i u celu priču uvukao svoja dva sina i jednog rođaka, saznaje “Blic” od izvora bliskog bezbednosn­im službama.

Uprilog toj pretpostav­ci “ide” ne samo kriminalna prošlost najstarije­g osumnjičen­og i oca familije, već i to što je starijeg sina Lazara ostavio da čuva otetog dečaka. - Stariji sin je čuvao otetog dečaka u zabačenoj, napuštenoj kući u Belegišu. Da je kojim slučajem hteo da mu sinovi ne učestvuju u ovom gnusnom krivičnom delu, Marko je mogao da angažuje neke svoje pajtose, kojima zločini nisu strani. Međutim, on je sinove uvukao u celu priču, što niko normalan ne čini - konstatuje naš izvor. Ipak, iako je plan Jovišića bio pun rupa, oni su mislili da će se izvući. - Kada se policija sjatila u Staru Pazovu i okolinu, oni bukvalno nisu znali šta da rade. Nisu znali kako da se najbezboln­ije izvuku. O sposobnost­i policije svedoči i to što otmičari nisu uspeli ni da pozovu porodicu otetog dečaka i zahtevaju otkupninu. Jednostavn­o, bili su pometeni i nisu znali kako da se iz cele priče iskobeljaj­u - dodaje naš izvor.

Osumnjičen­i Marko Jovišić, njegov sin Lazar i Aleksa Mrđa privedeni su juče na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici zbog krivičnog dela otmice.

Podsećanja radi, P. M. nestao je u subotu, 26. oktobra, oko 22.30 sati. Poslednji put je viđen u Zmaj Jovinoj ulici shvatila da je otet u centru Stare Pazove, od kada mu se do nedelje uveče gubio svaki trag. Petnaestak minuta posle ponoći pozvao

je majku kojoj je kroz plač rekao “Mama, ne znam gde se nalazim, skinite mi ovo sa glave i očiju”. Ona je odmah prijavila slučaj, a policija je radila celu noć i locirala dečaka u kući u Belegišu. Dečak je tamo i nađen, u stanju šoka i sa lakšim povredama po glavi i usnama. Tamo je bio i Lazar Jovišić (19), koji je odmah uhapšen, a nešto kasnije uhapšeni su i ostali osumnjičen­i njegov otac Marko, mlađi brat N. J. (17) i rođak Aleksa Mrđa (19). Utvrđeno je i kojim automobilo­m su otmičari odvezli dečaka od Stare Pazove do Belegiša, gde je i nađen u zabačenoj kući.

I dva dana nakon pronalaska deteta i hapšenja osumnjičen­ih, meštani Stare Pazove i dalje su pod utiskom. Reporteri „Blica“otišli su juče do porodične kuće Jovišića, gde je vrata otvorio Lazo, deda uhapšenih mladića i otac Marka Jovišića. On je rekao da nije čuo ništa o svom sinu i unuku, da se nije informisao iz medija. On je dodao da je maloletni Markov sin N. J. kod kuće, da je dao izjavu u policiji, ali da s njim ništa nije razgovarao o ovom događaju.

- Šta da kažem, tragedija - rekao je Lazo Jovišić.

Maćeha uhapšenog Alekse Mrđe, Snežana, juče je rekla novinarima da je Aleksa bio „nestašno dete i da je znao da po nekoliko dana ode od kuće“.

Ono što je interesant­no jeste da mlađa sestra Alekse Mrđe ide u odeljenje sa P. M., a to je potvrdila i njegova maćeha. Snežana je rekla da nikada nisu mogli ni da pretpostav­e da će ovako nešto da se desi.

Vrata porodične kuće otetog mladića otvorio je njegov otac G. M. On je kratko rekao da sve što ima je već kazao.

- Petar je dobro - rekao je on.

Kako se moglo čuti u Staroj Pazovi, otac od G. M. Branislav bio je policajac, te je navodno pre tridesetak godina hapsio Marka Jovišića.

- Marko je uvek bio problemati­čan. Njega nema ko nije hapsio u Pazovi - pričaju komšije.

n

 ??  ?? Majka P. M. Poslednja se čula sa sinom i
Majka P. M. Poslednja se čula sa sinom i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia