Blic

Sadik će postati fenomenala­n napadač

“Videćete gde će Umar da bude za dve godine! Nismo mu dali ni deset dana, a već od njega očekujemo da napravi čuda. Promašaji su sastavni deo razvoja“, rekao je trener Partizana koji danas od 15.30 gostuje na Banovom brdu u meču 14. kola Superlige.

-

MALO TRENIRANJA, A puno utakmica. Ovo je realnost fudbalera Partizana koje posle Mančester junajteda (0:1) i Spartaka (4:0) očekuje i treći meč u samo šest dana.

Crno-beli će morati da napuste sigurnost Humske i da krenu samo pet kilometara do Banovog brda, gde će od 15.30 igrati sa Čukaričkim u derbiju 14. kola Superlige.

Trener Savo Milošević kaže da više ne zna šta da priča jer se utakmice smenjuju kao na traci.

- Ne znam šta da kažem. Sve je isto, samo je protivnik novi. Svesni smo da će nam sa Čukaričkim biti mnogo teže nego protiv Spartaka. Potrebna nam je mobilnost. U narednih sedam-osam dana očekuju nas tri jake utakmice, zaključno sa onom koju ćemo da odigramo u Mančesteru u Ligi Evrope. Trudimo se da, kada su u pitanju ovakve serije utakmica insistiram­o na poravku. Igrači za ovih sedam meseci rada znaju šta očekujemo od njih i naši zahtevi se vrlo malo menjaju. Obično imamo 72 sata između dve utakmice za oporavak i igrači moraju da budu spremni za to - rekao je Milošević.

On je prokomenta­risao i igre Čukaričkog koji je već deset mečeva bez poraza. Poslednji, a ujedno i jedini u Superligi, doživeo je još 10. avgusta protiv TSC (1:0).

- Bilo bi fenomenaln­o da mi završimo njihovu seriju. Oni su godinama jedna od najboljih ekipa u Srbiji. To je zbog finansijsk­e stabilnost­i, iz toga izlaze dobri rezultati i igrači. Sve to donosi to da su u vrhu tabele i to nije iznenađuju­će. Imaju odlične igrače, mogu da naprave problem bilo kome. Čeka nas najteža utakmica u dosadašnje­m toku

Superlige, posle večitog derbija. Milošević kaže i da voli ambijent stadiona bez atletske staze.

- Igrao sam tri godine u Engleskoj. To je poseban doživljaj. Pravi fudbalski ambijent. Tada je motivacija kod igrača veća. Morate da izdržite i pritisak jer su navijači protivničk­og tima na dva koraka od vas. Taj adrenalin koji donosi publika može da bude od koristi.

Na kraju, Milošević je govorio i o Umaru Sadiku i seriju njegovih promašaja protiv Spartaka.

- Umar je na putu da postane fenomenala­n igrač. Videćete gde će da bude za dve godine. Promašaji su normalan put. Ne može drugačije. Sve ovo je očekivano od njega. Na stranu što je mlad igrač, on je stranac, kao što je i Bibras Natho. A mi mu nismo dali ni 10 dana, odmah smo od obojice tražili velike stvari. I ja sam bio stranac i znam kako je to. Sve je ovo za očekivati. Nismo imali novac da dovedemo gotove igrače - dodao je Milošević, koji nema problema sa povređenim igračima.

 ??  ?? sadik mora da prođe težak period privikavan­ja na novi klub
sadik mora da prođe težak period privikavan­ja na novi klub
 ?? A. Pijevac ?? milošević kaže da je od meča sa Čukaričkim teži jedino večiti derbi
A. Pijevac milošević kaže da je od meča sa Čukaričkim teži jedino večiti derbi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia