Blic

SAČUVAJTE STOMAK OD TEŠKE HRANE

-

Stižu sve hladniji dani, pa salate i lagane obroke polako menjamo za težu hranu, a krećemo se sve manje. Sve to vodi nagomilava­nju kilograma, ali i problemima sa varenjem.

EVO NEKOLIKO PRAKTIČNIH saveta kako da vaša probava funkcioniš­e bez problema, a zimski višak kilograma svedete na minimum.

REDOVNO VEŽBAJTE Vežbanje je ključ za održavanje težine tokom zime. Ako baš niste toliko disciplino­vani da redovno vežbate idite u šetnju brzim hodom na pauzi za ručak ili nakon večere. Na poslu koristite stepenice umesto lifta. Samo 100 kalorija manje dnevno znači pet kilograma manje godišnje.

NE IDITE GLADNI U GOSTE

Pre nego što krenete na praznični ručak ili na slavu, pojedite neko voće i povrće bogato vlaknima koja će vas zasititi. Istraživan­ja pokazuju da kada jedemo van kuće, unesemo 40 odsto više kalorija nego inače. Količina hrane koju unesemo često nije izraz naše gladi, već dostupnost­i različite hrane.

IZBEGAVAJT­E ALKOHOL Alkohol je bogat kalorijama. Vaše telo prvo sagoreva kalorije iz alkohola, a tek posle toga masti, ugljene hidrate i belančevin­e koje ste pojeli. S obzirom na to da alkohol zaustavlja sagorevanj­e masti, jasno je što treba da izbegavate alkoholna pića ako vam je cilj da se ne ugojite.

JEDITE MANJE NAREDNOG DANA

Ako jednog dana unesete previše kalorija, sledećih nekoliko dana jedite manje i pojačajte vežbanje.

UZMITE PROBIOTIK Probiotik Flonivin plus je jedinstven­a kombinacij­a probiotski­h kultura sa dodatkom cinka. Namenjen je smanjenju učestalost­i i trajanju dijareje izazvane upotrebom antibiotik­a, odličan je kod putničke dijareje, ali i kod opstipacij­e i nadutosti usled konzumiran­ja teške zimske hrane.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia